Fløteis er spesialitet

Gourmet fløteis fra Iskremgarden på Jæren er godkjent som Spesialitet.
Redaksjonen
26 Mars 2009 - 10:00

- Spesialitet-merket vil øke salgsområdet vårt og vi får enklere innpass i butikk, tror ekteparet Grete og Ole Morten Høiland.
 
Gründerekteparet tror også at forbrukere vil være mindre skeptiske til å prøve en ny is når de ser at iskremen er stemplet med Spesialitet-merket.
 
Hårete mål
I 2008 produserte Iskremgarden 50 000 liter is. Målet for 2009 er 100 000 liter. Det totale målet for de neste fem år er 330 000 liter.
 
- Skal man nå langt må man satse, er mottoet for ekteparet som overtok familiegården i 2003.
 
I 2006 ble den første isen produsert.
 
Tilfeldig start
Inspirasjonen til å starte gårdsproduksjon med bruk av melk fra egne kyr oppsto etter at Ole Morten Høiland tilfeldigvis kom over en artikkel om en bonde i Skottland som gjorde suksess med iskrem.
 
- Vi syntes også at isen i Norge var litt kjedelig og ville lage is på gamle måten, sier Grete Høiland.  
 
Nytt design
I februar lanserte Iskremgarden nytt design med bruk av nynorsk.
 
- Vi ville lage et design som står i stil med den eksklusive iskremen vår. Nynorsk føltes også mer riktig siden det blir mer bygdeaktig. Vi jo kommer fra bygda, sier Grete Høiland.
 
Fyldig iskrem
I sin godkjenning har KSL Matmerk lagt vekt på at produktet er utviklet av ekteparet selv på en tradisjonsrik generasjonsgård med melkeproduksjon.
 
Det er også lagt stor vekt på produksjonsmetodene som bidrar til en fyldig og fersk iskrem med nøye utvalgte smaker.
 
Det er brukt fersk melk fra egen gård, noe som hever iskvaliteten fordi melken kun må pasteuriseres en gang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her