Fløteis er spesialitet

Gourmet fløteis fra Iskremgarden på Jæren er godkjent som Spesialitet.
Redaksjonen
26 Mars 2009 - 09:00

- Spesialitet-merket vil øke salgsområdet vårt og vi får enklere innpass i butikk, tror ekteparet Grete og Ole Morten Høiland.
 
Gründerekteparet tror også at forbrukere vil være mindre skeptiske til å prøve en ny is når de ser at iskremen er stemplet med Spesialitet-merket.
 
Hårete mål
I 2008 produserte Iskremgarden 50 000 liter is. Målet for 2009 er 100 000 liter. Det totale målet for de neste fem år er 330 000 liter.
 
- Skal man nå langt må man satse, er mottoet for ekteparet som overtok familiegården i 2003.
 
I 2006 ble den første isen produsert.
 
Tilfeldig start
Inspirasjonen til å starte gårdsproduksjon med bruk av melk fra egne kyr oppsto etter at Ole Morten Høiland tilfeldigvis kom over en artikkel om en bonde i Skottland som gjorde suksess med iskrem.
 
- Vi syntes også at isen i Norge var litt kjedelig og ville lage is på gamle måten, sier Grete Høiland.  
 
Nytt design
I februar lanserte Iskremgarden nytt design med bruk av nynorsk.
 
- Vi ville lage et design som står i stil med den eksklusive iskremen vår. Nynorsk føltes også mer riktig siden det blir mer bygdeaktig. Vi jo kommer fra bygda, sier Grete Høiland.
 
Fyldig iskrem
I sin godkjenning har KSL Matmerk lagt vekt på at produktet er utviklet av ekteparet selv på en tradisjonsrik generasjonsgård med melkeproduksjon.
 
Det er også lagt stor vekt på produksjonsmetodene som bidrar til en fyldig og fersk iskrem med nøye utvalgte smaker.
 
Det er brukt fersk melk fra egen gård, noe som hever iskvaliteten fordi melken kun må pasteuriseres en gang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her