Fluer og larver på kjøkkenet

Mattilsynet fant larver og fluer på kjøkkenet til fiskebutikken på Kaldnes brygge i Tønsberg. Kjøkkenet leverer også til Irenes Fiskerestaurant.
Redaksjonen
07 August 2008 - 18:13

Da Mattilsynet besøkte fiskebutikken på Kaldnes brygge i Tønsberg fant de larver på kjøkkenet, fluer som surret og manglende håndvask.
 
Kort sagt var det en lite delikat opplevelse i fiskbutikkens kjøkken, som også fungerer som kjøkken for restauranten.
 
Det er Hvasser fisk som driver Kaldnes fisk og Irenes Fiskerestaurant.
 
Mattilsynet var på besøk 22. juli, og innehaveren fikk klar melding om at søppelet må tømmes daglig. Da viste det seg at nøkkelen til avfallsrommet ikke var å finne.
 
Samtidig ble det oppdaget at håndvasken hvor lettbedervelig mat håndteres, ikke var i funksjon. Dermed kunne den ikke brukes. I garderoben og på lageret fikk bedriften minus for dårlig orden.
 
Ingen solavskjerming
Fluer surret rundt i lokalet. Innehaveren fikk beskjed om å besørge tilfredsstillende skadedyrbekjempelse mot fluer og mus/rotter.
 
Den aktuelle dagen befant det seg 14-15 hummer i akvariet ved salgsdisken. Det fantes ingen solavskjerming, og solen skinte rett inn på disken og hummerne.
 
En ekspert på dyrehelse foretok en skjønnsmessig vurdering basert på dyrevernloven og fremsyning av dyr. Dermed ble hummerne permanent fjernet fra akvariet.
 
Stått en stund
Mattilsynet ser på saken som alvorlig, men vurderte ikke å stenge stedet. I stedet fikk bedriften frist på seg frem til 15. august til å rette opp forholdene.
 
Mattilsynet påpeker at alt tyder på at rutinene er for dårlige, men det meste av pålegg er utbedret allerede.
 
Innehaver Roger Torgersen medgir at det var litt hektisk da tilsynet skjedde.
 
Stort press
- Vi hadde stort press med mange vikarer, sier han til Tønsberg Blad.
 
- Matavfallsdunken med marken ble umiddelbart fjernet. Fluefanger er montert og solskjerming er på plass. Alt er i sin skjønneste orden, sier Roger Torgersen.
 
Han understreker at restauranten var stengt en uke i den aktuelle perioden grunnet begravelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her