Fluer og larver på kjøkkenet

Mattilsynet fant larver og fluer på kjøkkenet til fiskebutikken på Kaldnes brygge i Tønsberg. Kjøkkenet leverer også til Irenes Fiskerestaurant.

Da Mattilsynet besøkte fiskebutikken på Kaldnes brygge i Tønsberg fant de larver på kjøkkenet, fluer som surret og manglende håndvask.
 
Kort sagt var det en lite delikat opplevelse i fiskbutikkens kjøkken, som også fungerer som kjøkken for restauranten.
 
Det er Hvasser fisk som driver Kaldnes fisk og Irenes Fiskerestaurant.
 
Mattilsynet var på besøk 22. juli, og innehaveren fikk klar melding om at søppelet må tømmes daglig. Da viste det seg at nøkkelen til avfallsrommet ikke var å finne.
 
Samtidig ble det oppdaget at håndvasken hvor lettbedervelig mat håndteres, ikke var i funksjon. Dermed kunne den ikke brukes. I garderoben og på lageret fikk bedriften minus for dårlig orden.
 
Ingen solavskjerming
Fluer surret rundt i lokalet. Innehaveren fikk beskjed om å besørge tilfredsstillende skadedyrbekjempelse mot fluer og mus/rotter.
 
Den aktuelle dagen befant det seg 14-15 hummer i akvariet ved salgsdisken. Det fantes ingen solavskjerming, og solen skinte rett inn på disken og hummerne.
 
En ekspert på dyrehelse foretok en skjønnsmessig vurdering basert på dyrevernloven og fremsyning av dyr. Dermed ble hummerne permanent fjernet fra akvariet.
 
Stått en stund
Mattilsynet ser på saken som alvorlig, men vurderte ikke å stenge stedet. I stedet fikk bedriften frist på seg frem til 15. august til å rette opp forholdene.
 
Mattilsynet påpeker at alt tyder på at rutinene er for dårlige, men det meste av pålegg er utbedret allerede.
 
Innehaver Roger Torgersen medgir at det var litt hektisk da tilsynet skjedde.
 
Stort press
- Vi hadde stort press med mange vikarer, sier han til Tønsberg Blad.
 
- Matavfallsdunken med marken ble umiddelbart fjernet. Fluefanger er montert og solskjerming er på plass. Alt er i sin skjønneste orden, sier Roger Torgersen.
 
Han understreker at restauranten var stengt en uke i den aktuelle perioden grunnet begravelse.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen