Fokus på råvarer

For alle som har vært nedover sørlandskysten med båt er Seilmakerfruens kro i Lyngør et kjent navn. Nå har stedet fått ny driver.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 12:00

Ole Bjørn Sundsdal er mannen som har overtatt Seilmakerfruens kro mellom Risør og Tvedestrand.
 
For første gang kan gjestene spise en treretters gourmetmiddag i sjøkanten på Seilmakerfruens kro.
 
Åpnet tidlig
- Vi åpnet veldig tidlig og veldig stille, sier Ole Bjørn Sundsdal, ny driver og kokk.
 
- Vi ville få ting til å rulle før det store trøkket.
 
Nå er sjefen ganske fornøyd med innarbeidede rutiner så langt. Tilsammen er de 10 kolleger på kroa.
 
Alltid fisk
Nytt for gjestene er det at Seilmakerfruen nå tilbyr en tre-retters middag til fast pris.
 
- Rettene vil variere i løpet av sommeren, avhengig av hvilke råvarer vi får tak i, sier Sundsdal.
 
Fisk skal imidlertid alltid få spille hovedrollen, mens forrettene kan veksle.
 
Gravet kveite
I øyeblikket består denne menyen av gravet kveite med tapenade til forrett, breiflabb med bakt fennikel og blomkålkrem som hovedrett, avrundet med sjokoladefondant med syltet ananas og limesorbet.
 
Nytt av året er også en liten bar, som tilbyr et utvalg cocktails og longdrinks.
 
De siste årene har Sundsdal vært kokk i Markveien Mat & Vinhus, og han har også lang fartstid hos Bølgen & Moi i Bergen. Nå skal sommeren altså tilbringes i Lyngør.
 
Foreløpig synes kokken det går litt opp og ned.
 
- Du tjener penger den ene dagen, og neste dag forsvinner de igjen, sier han til Tvedestrandsposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her