Føler seg trakassert

Innehaveren av Otto's Bar i Parkveien i Oslo tror enkeltpersoner i nærområdet vil serveringsstedet til livs.
Redaksjonen
20 November 2008 - 18:30

Bakgrunnen er at eieren har hyppige besøk av både politi og skjenkekontrollen.
 
Åshild Kristine Brestrup driver utestedet. Hun føler seg forfulgt av et fåtall personer i nærområdet. Det siste året har bydelen mottatt en jevn strøm av skriftlige klager på serveringsstedet i Parkveien.
 
- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å tilfredsstille enkelte her i nærområdet, sier hun til Lokalavisen Frogner.
 
Forringet livskvalitet
- Vi har fått sterkt forringet livskvalitet ved stadige søvnforstyrrelser. En annen sak er den sosiale forsøplingen baren medfører med så mye og åpenbar beruselse i et boligområde hvor barn har en naturlig plassering, skriver et sameie i et brev til kommunen.
 
I flere av de andre brevene beskrives også stedet som en ren bule, hvor det sitter halvfulle menn utenfor fra stedet åpner til det stenger.
 
Føler seg uthengt
- Jeg har lest disse brevene, og det samsvarer ikke med min virkelighetsoppfatning i det hele tatt. For å være ærlig føler jeg meg nærmest hengt ut, sier Brestrup.
 
Det skal særlig være eldre med rullator og skolebarn som vegrer seg for å passere stedet.
 
Klagene fra naboene har ført til tallrike besøk fra forskjellige kontrollorganer.
 
- Jeg har hatt politiet på besøk syv ganger i år fordi politiet er pliktig til å rykke ut ved melding om husbråk. Allikevel har de aldri hatt noe å si ved oppmøtet, sier hun.
 
Ingen anmerkninger
- De siste tre ukene har jeg hatt besøk av Næringsetaten ti ganger, totalt i år er vi vel oppe i nærmere tredve - førti besøk. Det merkelige er at jeg aldri har fått en eneste anmerkning, sier hun.
 
I fjor sendte hun et brev til Næringsetaten, fordi hun nærmest følte seg trakassert.
 
- Jeg presiserte selvsagt at de er hjertelig velkommen - vi har ikke noe å skjule - men etter tyve år i bransjen stusser jeg allikevel på kontrollhyppigheten; jeg har aldri vært i nærheten av noe lignende tidligere, sier Brestrup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her