Føler seg trakassert

Innehaveren av Otto's Bar i Parkveien i Oslo tror enkeltpersoner i nærområdet vil serveringsstedet til livs.
Redaksjonen
20 November 2008 - 18:30

Bakgrunnen er at eieren har hyppige besøk av både politi og skjenkekontrollen.
 
Åshild Kristine Brestrup driver utestedet. Hun føler seg forfulgt av et fåtall personer i nærområdet. Det siste året har bydelen mottatt en jevn strøm av skriftlige klager på serveringsstedet i Parkveien.
 
- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å tilfredsstille enkelte her i nærområdet, sier hun til Lokalavisen Frogner.
 
Forringet livskvalitet
- Vi har fått sterkt forringet livskvalitet ved stadige søvnforstyrrelser. En annen sak er den sosiale forsøplingen baren medfører med så mye og åpenbar beruselse i et boligområde hvor barn har en naturlig plassering, skriver et sameie i et brev til kommunen.
 
I flere av de andre brevene beskrives også stedet som en ren bule, hvor det sitter halvfulle menn utenfor fra stedet åpner til det stenger.
 
Føler seg uthengt
- Jeg har lest disse brevene, og det samsvarer ikke med min virkelighetsoppfatning i det hele tatt. For å være ærlig føler jeg meg nærmest hengt ut, sier Brestrup.
 
Det skal særlig være eldre med rullator og skolebarn som vegrer seg for å passere stedet.
 
Klagene fra naboene har ført til tallrike besøk fra forskjellige kontrollorganer.
 
- Jeg har hatt politiet på besøk syv ganger i år fordi politiet er pliktig til å rykke ut ved melding om husbråk. Allikevel har de aldri hatt noe å si ved oppmøtet, sier hun.
 
Ingen anmerkninger
- De siste tre ukene har jeg hatt besøk av Næringsetaten ti ganger, totalt i år er vi vel oppe i nærmere tredve - førti besøk. Det merkelige er at jeg aldri har fått en eneste anmerkning, sier hun.
 
I fjor sendte hun et brev til Næringsetaten, fordi hun nærmest følte seg trakassert.
 
- Jeg presiserte selvsagt at de er hjertelig velkommen - vi har ikke noe å skjule - men etter tyve år i bransjen stusser jeg allikevel på kontrollhyppigheten; jeg har aldri vært i nærheten av noe lignende tidligere, sier Brestrup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her