Føler seg uthengt

To ansatte i Logehaven i Bergen mener Fellesforbundet henger dem ut.
Redaksjonen
15 Oktober 2008 - 11:00

- Tull og tøys. De er ikke engang medlemmer, svarer lederen i forbundet.
 
Ansatte i Logehaven frykter nå for arbeidsplassene sine, når Wesselstuen stenger til nyttår.
 
Senest i forrige uke meldte 16 stykker seg inn i Fellesforbundet, avdeling Hordaland hotell og restaurantarbeiderforening.
 
Vil påvirke
- Vi har meldt oss inn for å prøve å påvirke stengingsvedtaket og redde jobbene våre, sier vaktsjef Ulf Jacobsen og skiftleder Vibeke Grotle til bt.no.
 
Søndag var det et møte mellom ansatte og tillitsvalgte, og i ettertid har de nyorganiserte følt seg uthengt av klubben i media.
 
- Vi blir fremstilt som «ungdommer» som motarbeider lønnskampen til eldre servitører, sier Grotle.
 
Er ledere
- De to er ledere og har meldt seg inn i feil forening, svarer fylkesleder Djevat Hisenaj i Fellesforbundet.
 
Hisenaj mener at Grotle og Jacobsen ikke hadde noe å gjøre på møtet søndag.
 
- De to må heller melde seg inn i Forbundet for ledelse og teknikk, og la medlemmene våre være i fred.
 
Uforstående
Grotle og Jacobsen stiller de seg uforstående til påstanden om at de har lederstillinger. Det gjør også restaurantsjef Anne Skulstad på Logehaven.
 
- Det er bare én leder i Logehaven og det er meg. Men Grotle og Jacobsen har beslutningsmyndighet, når jeg ikke er til stede, sier Skulstad.
 
Bakgrunnen for konflikten er at de ansatte på Wesselstuen har lengst ansiennitet.
 
Stenger restauranten, blir de trolig overflyttet til Logehaven. Dermed står kolleger på naborestauranten i fare for å bli arbeidsledige

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her