For få kontroller

Porsgrunn kommune er misfornøyd med antall skjenkekontroller så langt i år.
Redaksjonen
02 September 2008 - 14:18

Nå kaller spesialkonsulent Petter Kjendalen inn representanter fra Bamble kommune og vaktselskapet Hafslund Infratech til et oppvaskmøte.
 
Kjendalen lover hyppigere kontroller av skjenkestedene i Porsgrunn, Bamble og i Kragerø.
 
Fire ganger
Bystyret i Porsgrunn har bestemt at hvert skjenkested skal kontrolleres fire ganger hvert år i snitt, men så langt i år har snittet ligget under to kontroller.
 
- Og nå har mye av året gått, sier Kjendalen til Ta.no.
 
- Det positive er at skjenkekontrollørene også er veldig velkomne i julebordssesongen, men vi ønsker oss jo en jevn fordeling over året, sier Kjendalen.
 
Det at kontrollene beregnes i snitt, betyr at enkelte steder oftere får besøk av kontrollørene enn andre.
 
- Ordningen fungerer slik at vi kan kontrollere oftere der det er behov for det. Det betyr at utesteder blir hyppigere kontrollert enn restauranter som har skjenkebevilling, men som nesten ikke selger alkohol. Likevel skal ingen føle seg for trygge, sier Kjendalen.
 
Bemanningsproblemer
Årsaken til mangelen på skjenkekontroller skyldes bemanningsproblemer i vaktselskapet. Den unnskyldningen faller ikke i god jord hos spesialkonsulenten.
 
- Det er ikke godt nok for oss. Nå må de sørge for å gjøre en bedre jobb fremover. Det er ikke påvist alvorlige avvik i de skjenkontrollene som har vært påvist hittil i år. Men vi vet at det er en del som bryter loven. Vi må ha litt flaks for å treffe riktig tidspunkt for kontrollene, sier Kjendalen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her