Forbedret vinboks

Torres har tatt initiativet til samt tatt i bruk en ny og forbedret inneremballasje for vinbokser.

En av hovedutfordringene med vin i boks er at faren for oksidasjon er større enn for vin i flaske. Det har Torres gjort noe med.

- Den tradisjonelle innpakningen gir ikke gir vinen god nok beskyttelse mot oksidasjon. Vi har derfor forsket frem en helt ny type Bag-in-box med to beskyttende lag istedenfor ett. Vi tror dette kan være med å sette en ny standard, forklarer Christian Almstrøm i Torres & Partners Norway som har lansert storselgerne Coronas (rød) og San Valentin (hvit) i den nye emballasjen.

Grundig testet
En vanlig vinboks har ett oksygenblokkerende lag som vanligvis er laget av "ethylene vinyl alcohol" (EVOH) eller "metallic polyethylene terephthalate" (MET-PET). Den nye innerposen bruker begge samtidig.

En test der vin ble lagret ved 40 °C i ni dager viser at ettlags-posene med enten EVOH eller MET-PET viste tegn på oksidering, mens bagen med begge lag ikke viste tegn på oksidering.
Testen konkluderer derfor med at sistnevnte også beskytter vinens smak og aroma bedre.

Det er det høye forbruket av vin i boks i Norge som har fått Torres til å ta tak i denne utfordringen. Om lag 55 prosent av alt vinsalg på Vinmonopolet er på boks, og andelen øker for hvert år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen