Stekte egg på det flytende markedet i Bangkok, Thailand
Stekte egg på det flytende markedet i Bangkok, Thailand (Bilde: Naphat_Jorjee)

Forbudet mot gatemat var delvis falsk alarm

Da det kom fram at thailandske myndigheter ønsket å kvitte seg med en av verdensmetropolens fremste attraksjoner, ble det bråk.

Sjefsrådgiver for Bangkoks guvernør Wanlop Suwandee skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha annonsert at alle typer salgsboder, også boder som selger klær, falske varer og mat skulle forbys fra byens hovedgater.

Nå påstår Wanlop til CNN at han er feilsitert. - Bangkok Metropolitan Administration forbyr ikke gatemat i Khao San and Yaowarat-gatene. Derimot gjør vi det motsatte. Vi støtter gatematsalget og innfører hygienekrav samtidig som trafikken i området reguleres. 

Her kan du spise thailandsk gatemat i Oslo

Han innrømmer likevel at gatemat andre steder i byen som rundt Siam Discovery, Siam Center og Silom skal avskaffes.

Bakgrunnen er at gatesalget hindrer fremkommeligheten i storbyen. Samtidig som den bidrar til økt søppelmengde. Faren knyttet til manglende hygiene trekkes også fram. Forbudet skal etter planen innføres i løpet av 2017. 

I denne byen har de løst gatematen på en annen måte

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen