Forbudt med innleide dørvakter?

Fellesforbundet øyner nå en mulighet for at innleie av dørvakter i serveringsbransjen blir forbudt når regjeringen foreslår endringer i serveringsloven.
Redaksjonen
15 Juni 2007 - 10:00

- Den viktigste endringen i regjeringens forslag er at det åpnes for å lage en forskrift som skal gjelde dørvakter. Det dreier seg om å slå fast at utestedene skal ha dørvakter, om hva slags kompetanse de skal ha, og om de skal være ansatt i bedriften, sier Jens-Petter Hagen, som er rådgiver i Fellesforbundet.
 
Identitet
- Dette handler om identitet og kjennskap til stedet, om kvalitet og kompetanse. Hvis det slås fast at dørvakter skal være ansatt i bedriften, vil vi også få bukt med useriøse vaktselskaper som opererer i bransjen, sier han til Magasinett.no.
 
 
Radikalt krav
- Vi vet at det er et radikalt krav, men vi kommer ikke til å gi oss på dette, sier Hagen.
 
Jens-Petter Hagen karakteriserer de fleste endringsforslagene som ren sminke. Men han mener likevel at noen av forslagene er positive. Det gjelder forslaget om å utvide politiets rett til å stenge virksomheter i flere dager enn tidligere, forslaget om at også kiosker som selger pølser må ha serveringsbevilling, og at kravene til vandel også skal stilles i denne delen av bransjen.
Vil useriøse til livs
- Det er viktig å gjøre noe med den negative utviklingen i bransjen. Vi ser at de useriøse aktørene har blitt flinke til å vri seg unna. Dette går ut over de seriøse aktørene, sier næringsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding.
 
- Dette er mange små skritt i riktig retning, oppsummerer Jens-Petter Hagen fornøyd.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her