Forbudt med innleide dørvakter?

Fellesforbundet øyner nå en mulighet for at innleie av dørvakter i serveringsbransjen blir forbudt når regjeringen foreslår endringer i serveringsloven.

- Den viktigste endringen i regjeringens forslag er at det åpnes for å lage en forskrift som skal gjelde dørvakter. Det dreier seg om å slå fast at utestedene skal ha dørvakter, om hva slags kompetanse de skal ha, og om de skal være ansatt i bedriften, sier Jens-Petter Hagen, som er rådgiver i Fellesforbundet.
 
Identitet
- Dette handler om identitet og kjennskap til stedet, om kvalitet og kompetanse. Hvis det slås fast at dørvakter skal være ansatt i bedriften, vil vi også få bukt med useriøse vaktselskaper som opererer i bransjen, sier han til Magasinett.no.
 
 
Radikalt krav
- Vi vet at det er et radikalt krav, men vi kommer ikke til å gi oss på dette, sier Hagen.
 
Jens-Petter Hagen karakteriserer de fleste endringsforslagene som ren sminke. Men han mener likevel at noen av forslagene er positive. Det gjelder forslaget om å utvide politiets rett til å stenge virksomheter i flere dager enn tidligere, forslaget om at også kiosker som selger pølser må ha serveringsbevilling, og at kravene til vandel også skal stilles i denne delen av bransjen.
Vil useriøse til livs
- Det er viktig å gjøre noe med den negative utviklingen i bransjen. Vi ser at de useriøse aktørene har blitt flinke til å vri seg unna. Dette går ut over de seriøse aktørene, sier næringsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding.
 
- Dette er mange små skritt i riktig retning, oppsummerer Jens-Petter Hagen fornøyd.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen