Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Vi gir deg en gylden mulighet til å smake 7 viner fra topp-produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.
05 Juni 2021 - 11:54

Hvis du tror at sangiovese kun dyrkes for å brukes i enkle viner fra Chianti, må du tro om igjen. Mandag 6. september vil Sebastian Bredal guide deg gjennom de forskjellige stilene som sangiovese har å by.

iStock-1053046018.jpg [9.85 MB]

Hovedsete for kvelden blir selvsagt Toscana og alle variasjonene som finnes der. Fra kirsebærspregede chiantier til voluminøse brunelloer er sangiovese en drue som krever din oppmerksomhet. I løpet av denne smakingen kommer du til å nå et nytt nivå av forståelse for denne druen som har så mange navn.

Som en gammel drue med mye historie har italienerne kultivert den i flere retninger og laget omstridte varianter som har endret vinloven der den har vært. Dette og mer til er det Sebastian vil formidle til deg med kunnskapen sin.

Sebastian Bredahl.jpg [4.09 MB]Sebastian Bredal er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. I dag er Symposium Wines en del av Arcus-Gruppen og er blant de ledende leverandører til Vinmonopolet og restaurant-bransjen i landet. Sebastian er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine; den vinutdannelsen i verden med høyest anerkjennelse. Han skal trygt lede oss gjennom en kveld med den legendariske druen Sangiovese fra Toscana.

Kveldens viner er fra forskjellige produsenter og alle er skoleeksempler for sine områder og stiler. Poggio al Sole er et familieid hus som holder til å hjertet av Toscana, rett ved Chianti. Johannes og Kathrin Davaz kom fra deres vinmarker i Sveits for å etablere en bærekraftig, og senere økologisk vingård på 90-tallet. I dag eier de 24 hektar med viner fra mellom 320-480 m.o.h. som de dyrker med kjærlighet for at deres sønn, Valentino, skal få være med og drifte vineventyret. Vi får smake tre varianter fra Poggio al Sole denne kvelden. De tre er deres Trittico, deres Chianti Classico og deres Casailia Gran Selezione

Litt lenger sørøst, i Montepulciano, holder Cantina Dei til. Der er det Caterina Dei som holder i tøylene. Som navnet tilsier, er dette også en familiedrevet gård. Hun bærer en stor arv da familiens vino nobile de montepulciano var en av de første kvalitetsstemplede vinene i 1980, DOCG. Derfra får vi smake er Dei`s Vino Nobile di Montepulciano

Som et lite avvik fra Toscana skal du bli introdusert for Chiara Condello som holder til i Predappio, Emilia-Roagna. Allerede en kommende stjerne etter kun to årganger. Med åpne kar og spontanfermentering har hun gått sin egen vei for hva hun mener sangiovese skal være. Hennes sangiovese di Preddappio

_02B0144s.jpg [1.98 MB]

Ingen smaking uten en brunello. Her er vi så heldige at vi kan introdusere deg for Talenti, og som navnet tilsier, en svært talentfull produsent. Riccardo Talenti, barnebarn av grunnlegger Pierluigi, har holdt på det tradisjonelle og lager i dag svært balanserte viner. Talenti Brunello di Montalcino 2016 vil være kveldens vin fra dette huset.

Disse produsentene og mer, Så hold av denne kvelden og du vil få smake hvor mange uttrykk denne druen kan gi, få høre hvorfor den har forført oss over tid og få innføring i hva den kan brukes til. Du vil forlate smakingen med en helt ny forståelse av sangiovese.

Teknisk smaking Sangiovese druer.jpg [53.42 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien
Dagens rett
Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fantastisk mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Vinkurs
Vinsmaking 18. Oktober Oslo

En fantastisk mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her