Forselius fikk kokkestipend

Kokk og hotelldirektør Mikael Forselius fikk Bondelagets kokkestipend på 50.000 kroner.
Redaksjonen
31 August 2007 - 00:50

Han fikk stipendet for arbeidet sitt for norsk matkultur.
 
- Jeg har et oppriktig engasjement og er genuint opptatt av norsk mat og utviklingen av norsk matkultur, sier Forselius, direktør på Stiklestad Hotell. 
 
Femte gang
Det er femte gang Norges Bondelag deler ut sitt kokkestipend. Stipendet skal bidra til bedre kontakt mellom kokk og bonde - og skape grunnlag for å bygge videre på norsk matkultur i form av bedre råvarer og foredlingen av disse, skriver matfestivalen.no.
 
Bred erfaring
Mikael Forselius er en kokk med bred erfaring. Han har blant annet stått ved grytene i stockholmsrestauranter, han har vært kjøkkensjef og daglig leder på Røros og i Trondheim.

I dag er han altså hotelldirektør ved Stiklestad Hotell/Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Mikael Forselius har fått Trøndersk Matpris, han fikk pris for Norges beste frokost i 2005 og 2006, og ble i 2006 utnevnt til årets unge Hotelier i Norge.
 
Stolthet
- Jeg skal vise at norske bønder virkelig er opptatt av mat. Når vi bruker råvarer fra egen region, bygger det også en stolthet i produktet og i regionen. Lykkes vi med det i Norge, sender det også positive signaler til det internasjonale markedet - noe som igjen vil gi positive effekter for reiselivet, og norsk kulturformidling gjennom mat, sier Forselius.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her