Forselius fikk kokkestipend

Kokk og hotelldirektør Mikael Forselius fikk Bondelagets kokkestipend på 50.000 kroner.

Han fikk stipendet for arbeidet sitt for norsk matkultur.
 
- Jeg har et oppriktig engasjement og er genuint opptatt av norsk mat og utviklingen av norsk matkultur, sier Forselius, direktør på Stiklestad Hotell. 
 
Femte gang
Det er femte gang Norges Bondelag deler ut sitt kokkestipend. Stipendet skal bidra til bedre kontakt mellom kokk og bonde - og skape grunnlag for å bygge videre på norsk matkultur i form av bedre råvarer og foredlingen av disse, skriver matfestivalen.no.
 
Bred erfaring
Mikael Forselius er en kokk med bred erfaring. Han har blant annet stått ved grytene i stockholmsrestauranter, han har vært kjøkkensjef og daglig leder på Røros og i Trondheim.

I dag er han altså hotelldirektør ved Stiklestad Hotell/Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Mikael Forselius har fått Trøndersk Matpris, han fikk pris for Norges beste frokost i 2005 og 2006, og ble i 2006 utnevnt til årets unge Hotelier i Norge.
 
Stolthet
- Jeg skal vise at norske bønder virkelig er opptatt av mat. Når vi bruker råvarer fra egen region, bygger det også en stolthet i produktet og i regionen. Lykkes vi med det i Norge, sender det også positive signaler til det internasjonale markedet - noe som igjen vil gi positive effekter for reiselivet, og norsk kulturformidling gjennom mat, sier Forselius.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen