Forselius til Røros

I august fikk Mikael Forselius Bondelagets kokkestipend. Nå er det klart at han blir direktør ved Røros Turisthotell AS.
Redaksjonen
23 Oktober 2007 - 11:00

Mikael Forselius kommer fra jobben som hotellsjef ved Stiklestad Hotell, der han ble ansatt i november 2006.
 
- En sånn sjanse kommer ikke hvert år, sier Forselius.
 
Gamle trakter
Han tar over jobben 1. januar og kommer dermed tilbake til kjente trakter. Jobben innebærer driftsansvar for Quality Hotel & Resort Røros, Vertshuset Røros og Kaffestuggu. Forselius ble ansatt hos Stiklestad Hotell i november 2006.
 
- Det var synd med Stiklestad, jeg skulle gjerne hatt mer tid. Men en slik sjanse som Røros kommer ikke ofte, sier Forselius.
 
Kona blir hotellsjef
Kona Sara Forselius blir hotellsjef for Quality Hotel & Resort Røros. Hun skal ha hovedansvar for salg og drift av hotellavdelingen.
 
- Vi er meget fornøyd med at ekteparet Forselius igjen er tilbake på Røros for å lede videreutviklingen av Hotel Røros, Vertshuset og Kaffestuggu, sier styreleder Petter Gullikstad i Røros Hotell i en pressemelding.
 
Utfordring
Forselius var kjøkkensjef og restaurantsjef ved hotellet fra 1997 til 2000.
 
- Det er en kjempestor og spennende utfordring. Røros har et fem ganger så stort anlegg, og Røros som destinasjon har lange tradisjoner. Det er en stor ære å få drive dette, sier Forselius.
 
Etter planen skal det bygges to leilighetsanlegg og et spa-anlegg. Verdien på dette skal være 170 millioner.
 
Førstevalg
Styreleder Gullikstad er svært fornøyd med å få førstevalget sitt oppfylt.
 
- Det nye vertskapet vil passe til det konseptet vi ønsker å satse på, sier han.
 
Mange priser
Forselius har mottatt en rekke priser. I 2005 fikk han Trøndersk matpris og året etter ble han kåret til Årets Unge Hotelier. I august fikk han Bondelagets kokke- og matstipend.
 
Han har også vært ansatt som kjøkkensjef ved Rica Nidelven Hotell i Trondheim, og fikk prisen «Norges Beste Frokost» to ganger i løpet av oppholdet.

- Jeg kommer til å satse mer på lokal mat enn noensinne. Røros har flotte mattradisjoner og gode råvarer, sier Forselius.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her