Forselius til Røros

I august fikk Mikael Forselius Bondelagets kokkestipend. Nå er det klart at han blir direktør ved Røros Turisthotell AS.
Redaksjonen
23 Oktober 2007 - 11:00

Mikael Forselius kommer fra jobben som hotellsjef ved Stiklestad Hotell, der han ble ansatt i november 2006.
 
- En sånn sjanse kommer ikke hvert år, sier Forselius.
 
Gamle trakter
Han tar over jobben 1. januar og kommer dermed tilbake til kjente trakter. Jobben innebærer driftsansvar for Quality Hotel & Resort Røros, Vertshuset Røros og Kaffestuggu. Forselius ble ansatt hos Stiklestad Hotell i november 2006.
 
- Det var synd med Stiklestad, jeg skulle gjerne hatt mer tid. Men en slik sjanse som Røros kommer ikke ofte, sier Forselius.
 
Kona blir hotellsjef
Kona Sara Forselius blir hotellsjef for Quality Hotel & Resort Røros. Hun skal ha hovedansvar for salg og drift av hotellavdelingen.
 
- Vi er meget fornøyd med at ekteparet Forselius igjen er tilbake på Røros for å lede videreutviklingen av Hotel Røros, Vertshuset og Kaffestuggu, sier styreleder Petter Gullikstad i Røros Hotell i en pressemelding.
 
Utfordring
Forselius var kjøkkensjef og restaurantsjef ved hotellet fra 1997 til 2000.
 
- Det er en kjempestor og spennende utfordring. Røros har et fem ganger så stort anlegg, og Røros som destinasjon har lange tradisjoner. Det er en stor ære å få drive dette, sier Forselius.
 
Etter planen skal det bygges to leilighetsanlegg og et spa-anlegg. Verdien på dette skal være 170 millioner.
 
Førstevalg
Styreleder Gullikstad er svært fornøyd med å få førstevalget sitt oppfylt.
 
- Det nye vertskapet vil passe til det konseptet vi ønsker å satse på, sier han.
 
Mange priser
Forselius har mottatt en rekke priser. I 2005 fikk han Trøndersk matpris og året etter ble han kåret til Årets Unge Hotelier. I august fikk han Bondelagets kokke- og matstipend.
 
Han har også vært ansatt som kjøkkensjef ved Rica Nidelven Hotell i Trondheim, og fikk prisen «Norges Beste Frokost» to ganger i løpet av oppholdet.

- Jeg kommer til å satse mer på lokal mat enn noensinne. Røros har flotte mattradisjoner og gode råvarer, sier Forselius.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her