Første norske kremlikør på Vinmonopolet

For første gang har et norsk firma utviklet en egen kremfløte-likør. Fra 12. januar 2002 kan du kjøpe Gavin's jordbær kremlikør på Vinmonopolet. Riktignok uten norske jordbær og uten norsk krem eller potetsprit. - Utrolig spennende, sier likevel Gavin-direktøren Arve Røys Stranden, som håper på en positiv dom fra det kvalitetsbevisste norske publikum.

Stranden forteller at en kremlikør er et høyteknologi-produkt som bare kan lages av noen få firmaer i verden, og ingen av disse er norske. - Vi har brukt to år å utvikle Gavins jordbærlikør, og har fått fram en helt unik smak: En klar og meget god jordbærsmak kombinert med lavt fettinnhold i fløten og lavt alkoholinnhold gir en rund og behagelig likør med appell langt utenfor Norges grenser. - Gavin satser også på det internasjonale markedet etter at vi nå har lansert Gavin's Strawberry Cream Liqueur (polets vnr. 14305 - kr. 127,70) i Norge, fremholder Stranden.

Ideen til kremlikør med norske bær/frukter oppsto i 1997 da kremlikører med utgangspunkt i nordiske bærsorter ble presentert for Stranden. Kvaliteten var ikke tilfredsstillende, men ideen var god. Gavins daglige leder grep fatt i likørene og senhøstes 1998 ble det klart at produksjon av jordbærlikøren kunne la seg gjennomføre. På grunn av Vinmonopolets innkjøpssystem ble lanseringen lagt til januar 2002.

Kremlikører har en komplisert sammensetning av melkeproteiner, fett, alkohol og eventuelt fruktessenser. Kunsten består i å få ingrediensene til å holde sammen uten at alkoholen og kremfløten skiller seg, klumper seg eller utvikler uønskede smaker/lukter osv. Kremfløten er homogenisert. Kremlikører må være i mørke flasker på grunn av lysets negative påvirkning på kremfløte.

Gavin's Strawberry Cream Liqueur har en holdbarhet på minimum 24 måneder fra produksjonsdato. Når flasken er åpnet, bør den oppbevares i kjøleskap. Likøren har lys rosa farge. Dufter nydelig av friske jordbær og krem, med en svak anelse av alkohol. Ganske lettflytelig. Meget god og mild smak av søte jordbær. Behagelig, sødmefylt ettersmak. Serveringstips: straight, on-the rocks (isbiter) + (knust is), over iskrem/desserter med jordbær (istedenfor fløte), i kaker med jordbær/krem.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen