Første norske kremlikør på Vinmonopolet

For første gang har et norsk firma utviklet en egen kremfløte-likør. Fra 12. januar 2002 kan du kjøpe Gavin's jordbær kremlikør på Vinmonopolet. Riktignok uten norske jordbær og uten norsk krem eller potetsprit. - Utrolig spennende, sier likevel Gavin-dir
Redaksjonen
09 Januar 2002 - 01:00

Stranden forteller at en kremlikør er et høyteknologi-produkt som bare kan lages av noen få firmaer i verden, og ingen av disse er norske. - Vi har brukt to år å utvikle Gavins jordbærlikør, og har fått fram en helt unik smak: En klar og meget god jordbærsmak kombinert med lavt fettinnhold i fløten og lavt alkoholinnhold gir en rund og behagelig likør med appell langt utenfor Norges grenser. - Gavin satser også på det internasjonale markedet etter at vi nå har lansert Gavin's Strawberry Cream Liqueur (polets vnr. 14305 - kr. 127,70) i Norge, fremholder Stranden.

Ideen til kremlikør med norske bær/frukter oppsto i 1997 da kremlikører med utgangspunkt i nordiske bærsorter ble presentert for Stranden. Kvaliteten var ikke tilfredsstillende, men ideen var god. Gavins daglige leder grep fatt i likørene og senhøstes 1998 ble det klart at produksjon av jordbærlikøren kunne la seg gjennomføre. På grunn av Vinmonopolets innkjøpssystem ble lanseringen lagt til januar 2002.

Kremlikører har en komplisert sammensetning av melkeproteiner, fett, alkohol og eventuelt fruktessenser. Kunsten består i å få ingrediensene til å holde sammen uten at alkoholen og kremfløten skiller seg, klumper seg eller utvikler uønskede smaker/lukter osv. Kremfløten er homogenisert. Kremlikører må være i mørke flasker på grunn av lysets negative påvirkning på kremfløte.

Gavin's Strawberry Cream Liqueur har en holdbarhet på minimum 24 måneder fra produksjonsdato. Når flasken er åpnet, bør den oppbevares i kjøleskap. Likøren har lys rosa farge. Dufter nydelig av friske jordbær og krem, med en svak anelse av alkohol. Ganske lettflytelig. Meget god og mild smak av søte jordbær. Behagelig, sødmefylt ettersmak. Serveringstips: straight, on-the rocks (isbiter) + (knust is), over iskrem/desserter med jordbær (istedenfor fløte), i kaker med jordbær/krem.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her