Første norske kremlikør på Vinmonopolet

For første gang har et norsk firma utviklet en egen kremfløte-likør. Fra 12. januar 2002 kan du kjøpe Gavin's jordbær kremlikør på Vinmonopolet. Riktignok uten norske jordbær og uten norsk krem eller potetsprit. - Utrolig spennende, sier likevel Gavin-dir
Redaksjonen
09 Januar 2002 - 01:00

Stranden forteller at en kremlikør er et høyteknologi-produkt som bare kan lages av noen få firmaer i verden, og ingen av disse er norske. - Vi har brukt to år å utvikle Gavins jordbærlikør, og har fått fram en helt unik smak: En klar og meget god jordbærsmak kombinert med lavt fettinnhold i fløten og lavt alkoholinnhold gir en rund og behagelig likør med appell langt utenfor Norges grenser. - Gavin satser også på det internasjonale markedet etter at vi nå har lansert Gavin's Strawberry Cream Liqueur (polets vnr. 14305 - kr. 127,70) i Norge, fremholder Stranden.

Ideen til kremlikør med norske bær/frukter oppsto i 1997 da kremlikører med utgangspunkt i nordiske bærsorter ble presentert for Stranden. Kvaliteten var ikke tilfredsstillende, men ideen var god. Gavins daglige leder grep fatt i likørene og senhøstes 1998 ble det klart at produksjon av jordbærlikøren kunne la seg gjennomføre. På grunn av Vinmonopolets innkjøpssystem ble lanseringen lagt til januar 2002.

Kremlikører har en komplisert sammensetning av melkeproteiner, fett, alkohol og eventuelt fruktessenser. Kunsten består i å få ingrediensene til å holde sammen uten at alkoholen og kremfløten skiller seg, klumper seg eller utvikler uønskede smaker/lukter osv. Kremfløten er homogenisert. Kremlikører må være i mørke flasker på grunn av lysets negative påvirkning på kremfløte.

Gavin's Strawberry Cream Liqueur har en holdbarhet på minimum 24 måneder fra produksjonsdato. Når flasken er åpnet, bør den oppbevares i kjøleskap. Likøren har lys rosa farge. Dufter nydelig av friske jordbær og krem, med en svak anelse av alkohol. Ganske lettflytelig. Meget god og mild smak av søte jordbær. Behagelig, sødmefylt ettersmak. Serveringstips: straight, on-the rocks (isbiter) + (knust is), over iskrem/desserter med jordbær (istedenfor fløte), i kaker med jordbær/krem.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her