Første runde til Systembolaget

Svensk høyesterett avslår Vin & Sprits søknad om å slippe sanksjoner mens rettsaken pågår.

Det betyr i korte trekk at Systembolaget fortsetter med sanksjonene mot den statlige vin- og spritgiganten.
 
Dermed er det klart at Systembolaget vant en liten seier i kampen mellom de to statlige selskapene , skriver WOWNews.se.

- Vi er overrasket ettersom flere juridiske eksperter har gitt oss rett, sier Jacob Broberg, som er presseansvarlig i Vin & Sprit.

Gikk til retten
Vin & Sprit henvendte seg til rettslige instanser i januar. De ville forsøke å få hevet sanksjonene Systembolaget skulle utføre mot selskapet som følge av korrupsjonssaken.

Vin & Sprit mente da at sanksjonene ville slå mye hardere enn hva Systembolaget hevdet. Dessuten mente V&S at sanksjonene var ulovlige.

Søkte sikkerhet
For å hindre at Systembolaget skulle gjennomføre avlistingen av produkter søkte derfor V&S Svea Hovrätt (tilsvarende lagmannsrett) om såkalt säkhetsåtgärd. Dette er en sikkerhet for at V&S ikke må betale sanksjoner mens saken er til behandling inntil en voldgiftsdom er klar.

Men nå har høyesterett sagt sitt og avslått søknaden fra V&S.

Overrasket
- Det er klart vi er overrasket med tanke på at juridiske eksperter har gitt oss rett. Men det er vanskelig å kommentere beslutningen ettersom høyesterett ikke gir noen begrunnelse, sier Broberg.

Prosessen fortsetter
Samtidig slår han fast at dette var et parallellspor og at den rettslige prosessen fortsetter. Dette hadde å gjøre med om Vin & Sprit kunne stoppe Systembolagets sanksjoner, men det gikk altså ikke.

- Vi fortsetter med voldgiftsprosessen, uansett hva som skjer, sier Broberg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen