Forsvarte kjøttgullet

Tittelforsvarer Rita Karin Hodneland fra Herøy vant kjøtt-NM.
Redaksjonen
31 August 2010 - 14:30

- Dette er helt sykt, sier en overlykkelig Rita Karin Hodneland fra Herøy. Hun har tårer i øynene etter å ha vunnet NM i kjøttfag for svenner foran fem konkurrenter i finalen, som ble arrangert i forbindelse med Den Norske Matfestivalen i Ålesund fredag. 38-åringen er nå dobbel norgesmester, etter at hun også hentet hjem tittelen i fjor, skriver Pressenytt.

Norgesmesteren, som er butikkslakter på Meny i Fosnavåg, forteller at hun har øvd mest på egenhånd i forkant av mesterskapet.
- Jeg har tre barn i alderen 2, 12 og 16 år, og en mann som reiser mye. Derfor har jeg ikke fått deltatt på samlinger og trent med de andre deltakerne, sier Hodneland.

Hun syntes grovskjæringen var den største utfordringen i årets konkurranse.
- Mengden kjøtt var økt betraktelig i år. Vi skulle skjære et halvt lam og en halv kalkun i tillegg til alt det andre kjøttet, innenfor samme tidsrom som tidligere. Det var hardt fysisk, sier hun, og synes derfor det var ekstra moro å gå til topps også i år. Det var også mange utrolig dyktige konkurrenter, sier hun fornøyd.

Stavanger-slakteren Anja Rosland (26) fra Meny Stadionparken tok sølvet, mens Kamilla Bjørklund (22) fra Jacob's på Holtet og Anette Eriksmoen fra Centra Colosseum i Oslo delte bronsen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her