Fortsatt skjenking til kl. 03

Fortsatt skjenking til kl. 03

Arbeiderpartiet rører ikke dagens skjenketider, men vil stramme inn alkoholpolitikken med andre tiltak.
07 Juni 2012 - 13:39

Arbeiderpartiets stortingsgruppe bestemte seg onsdag for ikke å støtte forslaget om skjenkestopp klokka to på natta. I stedet foreslås det en nasjonal forskrift for kommunal alkoholpolitikk, med økte krav til kontroll og tilsyn.

– Vi vet at mange kommuner gjør en god jobb når det gjelder alkohol og skjenkepolitikk. Likevel vet vi at overskjenking og skjenking til mindreårige er et stort problem. Overtredelser av alkoholloven må i større grad enn i dag føre til inndragning. Vi ønsker en helhetlig og ansvarlig alkoholpolitikk i alle landets kommuner, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Thomas Breen til NTB.

Et av forslagene til Arbeiderpartiet går ut på å ha differensierte skjenkebevillinger, som gjør at man kan kreve forskjellige stengetider for utesteder i samme område.
De vil også knytte inndragning av skjenkebevillinger til selve stedet, ikke bare til innehaveren. Dette vil gjøre det vanskeligere å utføre fiktive eierskifter og deretter drive utestedet videre.

Arbeiderpartiet ønsker også å gjøre det klarere hva som skal til for at bevillinger inndras, slik at det kan bli lik praksis i hele landet. De vil stille høyere krav til kommunenes kontroll av salgs- og skjenkebevillinger. Hvordan kommunene følger opp dette, vil de kartlegge over tid.

Dersom dette ikke gir den ønskede effekten, vil Ap vurdere nasjonale skjenketider på nytt.

– Grunnen til at vi bruker såpass sterke virkemidler som en ny forskrift, er at vi ikke har tillit til næringen. De har sagt i mange år at de skal gjøre noe, men det har de ikke gjort, sier Thomas Breen.

Fornøyd næring

Utelivsnæringen var imidlertid fornøyd med onsdagens avgjørelse.

Kristin Gyldenskog, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i NHO Reiseliv, sier avgjørelsen om å ikke innføre en nasjonal skjenkestopp god.

– Samtidig må vi som landets største utelivsorganisasjon gå foran og vise at vi tar på alvor den diskusjonen som har vært om uheldige virkninger av alkohol i lokalmiljøet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her