Forventningsfull og spent finalist

Med sin oppskrift Bortskjemt gris, er Helle Øder Valebrokk en av to finalister til NM for amatørkokk 2009. Følg finalen i Oslo lørdag den 13. juni.
Redaksjonen
09 Juni 2009 - 21:55

- Dette blir en kjempesjanse, men samtidig er jeg litt nervøs for lørdagens finale, kunne Helle Øder Valebrokk fortelle Apéritif i det hun fikk nyheten om at hun var plukket ut som en av to finalister i NM for amatørkokk 2009.
 
Den 37 år gamle grafiske designeren er halvt dansk og halvt trønder, og har vokst opp i Midtbyen i Trondheim, men bor og jobber i dag i Oslo.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="finale">Se den spennende finalen (klikk)
 
Det største som finnes
Øder Valebrokk har deltatt med sine beste oppskrifter i Apéritifs NM for amatørkokk helt siden første gang det ble arrangert i 2004, men det er første gang hun er blitt valgt ut til å kjempe om Norgesmestertittelen.
 
- Jeg og min mann er veldig interessert i god mat, og NM for amatørkokk er den gjeveste konkurransen matinteresserte kan delta i, sier Øder Valebrokk.
 
- Konkurransen setter en på prøve, og årets tema gav meg en skikkelig utfordring i og med at det var to meieriprodukter hvorav det ene skulle være syrnet. Det gjorde oppgaven desto mer spennende i det jeg kunne sette sammen nye komponenter til svinekjøttet, fortsetter Øder Valebrokk.
 
Nytenkning på kjøkkenet
Ferdigprodukter står aldri på handlelisten til denne matinteresserte designeren, for her lages alle rettene fra bunnen av.
 
- Rettene mine blir ofte til mens jeg står på kjøkkenet og får inspirasjon fra alle de gode råvarene. Jeg kan godt hente inspirasjon fra gode, gamle oppskrifter, men det er sjelden jeg følger de til punkt og prikke, og jeg liker å prøve ut nye ting og ta sjanser.
 
- Å lage mat er noe jeg koser meg med, og det er ren avspenning for meg.
 
 
Godt norsk
Norges beste amatørkokker har sendt inn sine beste oppskrifter på svinekjøtt og den skulle inneholde et syrnet melkeprodukt samt minst ett annet meieriprodukt. I tillegg ble bruk av norske og gjerne lokale råvarer vektlagt ved bedømmingen av den erfarne juryen.
 
- Svinekjøtt er fantastisk, og som halvt dansk spiser vi ribbe hele året og ikke bare til jul. Den norske vinklingen synes jeg er bra, fordi vi har mange veldig gode råvarer her i landet.
 
- Det er viktig å gjøre folk oppmerksomme på kvaliteten som finnes, og tilgangen på gode norske råvarer har begynt å bli ganske bra etterhvert, sier Øder Valebrokk.
Lørdag 13. juni klokken 14.00 møter hun den andre finalisten i NM for amatørkokk 2009 til kokkekamp for åpen scene på Karl Johans gate i Oslo.
 
Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge den spennende finalen og heie frem din favoritt. Scenen finner du i krysset Universitetsgaten / Karl Johans gate.
 
Hva: Finale NM for amatørkokk 2009
 
Tid: Lørdag 13. juni 2009, kl 14.00 - ca kl 15.30
Sted: Karl Johans gate / Universitetsgaten, Oslo
 
 

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Foto: Erik Valebrokk, Roger Kolbu, Astrid Hals

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her