Fra noma til Arendal

Noma er et helvete om du gjør feil.
Redaksjonen
16 Juni 2010 - 17:50

Etter mer enn fire år på restaurant noma i København, er Robert Petersen å finne bak grytene på nyåpnede Bark Bar & Brasserie i Arendal.
- Jeg var klar for noe nytt, sier 31-åringen til dinmat.no.

- Kjøkkenet på noma er et fantastisk sted, men et helvete hvis du gjør feil. Men når jeg hadde klart sju år i fengsel, måtte jeg jo klare fire på noma, sier Robert som er åpen om sin kriminelle bakgrunn.

Petersen var 25 da han hadde sonet ferdig og begynte på kokkeskolen. En dag banket han på kjøkkendøra til noma.
- Jeg hadde sett at noma var blant de 30 beste restaurantene i verden og tenkte at her har jeg noe å lære. I to måneder jobbet jeg gratis, før jeg fikk lærlingeplass og jobbet 17 timer om dagen. Verre enn militæret. Men et kick når vi har fornøyde gjester. Du må være litt gal for å holde ut et sånt tempo. Samtidig som du må være ydmyk.

Noma - som står for nordisk mat, ble i mai i år kåret til verdens beste restaurant av The London Restaurant Magazine.
Det er første gang en dansk restaurant kåres til verdens beste av magasinet som har hatt 806 gastronomer, kokker og matanmeldere fra 26 regioner til å finne vinneren.

Det er mer enn tre måneders ventetid på bord på noma. Det er det ikke i Arendal.
- Ikke ennå, blunker Petersen.

Daglig leder Åkki Lidi sier til dinmat.no at han er overbevist om at han snart driver Sørlandets beste spisested.
I tillegg til stjernekokken, har de hanket inn vinkjenner og restaurantsjef Agnete Johansen. Hun har jobbet 13 år hos Bent Stiansen på Statholdergaarden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her