Fradrag også for vin?

Finansminister Sigbjørn Johnsen åpner for å gi fradrag for servering av vin ved bevertning i forbindelse med representasjon.

- Etter bespisningsreglementet medfører servering av vin eller brennevin at fradragsrett bortfaller, men ikke servering av øl, skriver Johnsen i svaret til et representantforslag fra FrP som ble gitt torsdag. Det skriver www.skattebetaleren.no .

Står for fall?
- I denne sammenheng kan jeg opplyse at departementet har tatt initiativ overfor Skattedirektoratet for å få vurdert om det fortsatt er behov for å skille mellom vin og øl i bespisningsreglementet, heter det videre.

Dermed kan en av skattereglene som opp gjennom årene har irritert flest mennesker, tør vi tro, stå for fall.

- Dersom det er slik at vin og øl nå likestilles og man får fradrag for begge deler til et måltid, vil det være svært positivt, sier Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant for FrP, til Skattebetaleren. Han mener det er på høy tid at det blir gjort oppmykninger på dette regelverket.

Et eneste glass vin
Hittil har det vært slik at næringsdrivende ikke får fradrag for mat eller drikke hvis vin eller brennevin serveres, samtidig som man får fradrag hvis det kun drikkes øl. Dette har vært praktisert så strengt at dersom det ble drukket ett eneste glass vin, ble ingen av kostnadene til mat og drikke godkjent som fradragsberettiget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen