Frankrike fortsatt overlegen

Frankrike fortsatt overlegen

Når det kommer til produksjonsvolum er Frankrike regjerende i vinverdenen.

Frankrike økte sin vinproduksjon med 11 prosent i 2011, til 50,2 millioner hektoliter, i følge wownews.se. Det betyr at Frankrike har fått et godt forsprang på Italia som lenge har vært største utfordrer. Nå skiller det drøyt 10 millioner hektoliter.

Rekordlavt areal

Og Spania puster italienerne i nakken, til tross for at landet har rykket opp hele 200.000 hektar vinmark. Spania som lenge har hatt verdens største beholdning av vinmarker, teller nå 970.000 hektar som historisk sett er rekordlav.

Kina kommer

På fjerdeplass ligger USA, med knapt halvparten av Italias volum. Deretter Argentina, Australia og Chile som for øvrig har opplevd kraftig vekst, takket være nyplanting. Og Kina er nå blant verdens største vinnasjoner, nærmere bestemt på åttende plass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen