Frankrike fortsatt overlegen

Frankrike fortsatt overlegen

Når det kommer til produksjonsvolum er Frankrike regjerende i vinverdenen.

Frankrike økte sin vinproduksjon med 11 prosent i 2011, til 50,2 millioner hektoliter, i følge wownews.se. Det betyr at Frankrike har fått et godt forsprang på Italia som lenge har vært største utfordrer. Nå skiller det drøyt 10 millioner hektoliter.

Rekordlavt areal

Og Spania puster italienerne i nakken, til tross for at landet har rykket opp hele 200.000 hektar vinmark. Spania som lenge har hatt verdens største beholdning av vinmarker, teller nå 970.000 hektar som historisk sett er rekordlav.

Kina kommer

På fjerdeplass ligger USA, med knapt halvparten av Italias volum. Deretter Argentina, Australia og Chile som for øvrig har opplevd kraftig vekst, takket være nyplanting. Og Kina er nå blant verdens største vinnasjoner, nærmere bestemt på åttende plass.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen