Fransk latino

En saftig latino lover med fransk eleganse er karakteristikken for ukens vin. Som passer utmerket til så vel gode soppretter som til høstens smaksrike retter med lam eller får i hovedrollen.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2000 - 19:38

Carrascal 2009 (32404) er en saftig argentiner med flott struktur. Ikke rart siden Bodegas Weinert er Argentinas fremste vinprodusent. Som lager klassiske viner, altså ikke moderne ny verden-viner med overdreven fruktsødme og på det nærmeste fravær av syrer og tanniner. Som det er så mye av i nabolandet Chile. Nei, Weinerts viner har sterk ryggrad og i en vin betyr det tanniner og syrer men selvsagt i balanse med frukten.

Dropp potetene
Alt dette har 2004-årgangen av Carrascal som byr på innsmigrende skogsbær- og solbæraromaer kombinert med treverk og snev av lær. Smaken er saftig med de samme aromaene som i duften og de flotte syrene bærer vinen elegant til slutten som byr på syrlige skogsbær. En svært god matvin til en tilsvarende behagelig pris. Og altså utmerket følge til smaksrike retter med sopp, og spesielt lam eller får. Og selvsagt også et ekte argentinsk stykke oksekjøtt, hvilket vil si saftig, blodig, mørt, grillet og sånn rundt 400 gram! Da trenger du ikke poteter.

Carrascal er tradisjonelt laget, nærmest et håndverksprodukt, selv om volum er over 400.000 flasker. For her har vinen fått lage seg nærmest selv med relativt liten inngripen av moderne teknologi, rent bortsett fra temperaturkontrollert gjæring som i dag er en selvfølge.

Kraftpakke
Druene som alle er håndplukket, er 65 prosent malbec, Argentinas nasjonaldrue, 30 cabernet og resten merlot. En kombinasjon som vi ofte støter på i de sørvestre deler av Frankrike. Vinen er modnet i store brukte franske fat i halvannet til to og et halvt år.

Weinert som holder til i Mendoza, Argentinas mest kjente vinregion, lager en rekke viner hvor deres Cavas de Weinert Gran Vino Reserva 2002 (34761) er mest kjent. En skikkelig kraftpakke i klassisk forstand til en flott pris, særlig hvis vi tenker på hva vi må ut med toppviner fra Europa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her