Franske vinskap til Norge

Vin er et ømfindtlig produkt som krever riktig behandling - ikke minst riktig lagring - for å bevare og utvikle sin optimale kvalitet. Alt for ofte blir vin ødelagt av feilaktig og vilkårlig behandling, med temperatursvingninger og lyspåvirkning som noen av sine farligste fiender, påpeker Asker-firmaet WIWICO, som nå starter import av franske Vinosafe vinskap og vinkjellere til Norge.

Vinosafe-produktene omfatter vinskap for 125 - 1.000 flasker og modulbygde vinkjellere med kapasitet fra 400 til nærmere 4.000 flasker. Vinskapene kan leveres med en, to eller flere temperatursoner, og både vinkjellere og de aller fleste skapmodellene leveres med fullverdig air conditioning som garanterer både riktig luftfuktighet og en temperaturstabilitet på +/- 1° C innenfor en skala på 8° - 15°. Samtlige modeller holder temperaturen stabil i opptil 2-3 dager ved strømbrudd takket være gjennomført isolasjon.
 
Kapasiteten tilsier at Vinosafe-produktene vil være spesielt aktuelle for det profesjonelle markedet, men importøren regner også med at produktene vil være meget interessante for private vinsamlere som ønsker å sikre gode lagringsforhold.
 
- Vinosafe-produktene regnes som noe av det ypperste som leveres på sitt område, og har samtidig et design og en innbydende vinrød overflatefinish som gjør at skapene lett passer inn også i hjemmemiljøer. Man kan selv velge om man ønsker tett dør eller dør med glassinnfelling , hevder Frank Williksen i WIWICO.
 
Han kan by på et stort utvalg av forskjellige typer og størrelser av både vinskap og vinkjellere. Skap kan leveres med 1, 2, 3 eller 4 dører, og med en eller flere temperatursoner i samme skap. Samtlige modeller har løse hyller i tre, som festes uten bruk av lim, skruer eller spiker i et meget enkelt og fleksibelt innredningssystem. Skapene kan dessuten leveres i to alternative dybder for å øke kapasiteten ytterligere.
 
De modulbygde vinkjellerne benytter det samme fleksible hyllesystemet, og kan altså leveres med kapasitet fra 400 flasker og oppover til ca. 4.000. Vinosafe leverer også separate air conditioning-dører - ideelle for de som allerede har et rom som tilfredsstiller kravene til en god vinkjeller, og som bare trenger selve klimaaggregatet i tillegg. Samtlige produkter er utstyrt med sikkerhetslås, og den meget solide konstruksjonen sikrer lang levetid,- forteller Williksen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen