Franske vintopper går for skrukork

Flere franske topp-produsenter går nå inn for skrukork, men de trenger drahjelp fra supermarkedkjeder.
Redaksjonen
21 Mars 2007 - 10:00

Mens den nye verden i stor grad har gått over til skrukork, så har de fleste franske produsenter vært skeptiske til "nyvinningen".

Men på et seminar i Bordeaux for et par dager siden var tonen en annen. Seminaret ble holdt på en fabrikk eid av Alcan (produsenten av Stelvin-korken). Der forklarte en rekke ledende vinprodusenter årsakene til at de nå heller mot skrukork fremfor vanlig kork. Og tilhørerne var stort sett en rekke skeptiske franske journalister. Mindre feil i vinen og en mer praktisk løsning, mente produsentene.

Vil ikke bytte
På talerstolen stod blant annet representanter fra Domaine Albert Mann i Alsace, Boisset i Burgund, André Lurton og Château Malartic-Lagravière i Bordeaux, Domaines Paul Mas fra Languedoc og Michel Laroche, skriver decanter.com.

- Journalister er ikke alene om å være skeptiske, sa Nathalie Bergès-Boisset som er PR-sjef hos Boisset. Hun fortalte også at både vanlige franskmenn og vinhandlere var skeptiske til å bytte ut vanlige korker.

Må forklare
- Vi må få supermarkedene til å begynne med skrukorker. Men før det kan skje må pressen også gå inn for skrukorker. Pressen må rett og slett forklare fordelene for folk. For de fleste folk forbinder fortsatt skrukork med billig vin.

- Folk i Frankrike har ennå ikke forstått hvorfor de burde kjøpe vin med skrukork fremfor vanlig kork, sa Véronique Bouffard som er kommunikasjonsdirektør i André Lurton.

Jean-Claude Mas i Domaines Paul Mas var imidlertid ikke overbevist om at overtalelse er det som skal få folk til å endre tankene sine.

Praktisk
- Folk vil først forstå fordelene når de innser hvor praktisk det er med skrukork og at vinen ikke blir ødelagt, sa han.

Alcans Bruno de Saizieu sa at mye var avhengig av supermarkedenes markedskraft.

- Hvis vi kan finne en supermarkedkjede som er modig nok til å støtte oss i spørsmålet om skrukorker, slik Tesco gjorde i Storbritannia, så tar skrukorken av i Frankrike også, sa han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag lager du hele middagen på grillen
Dagens rett

I dag lager du hele middagen på grillen

Det vil si pestosausen er unntaket. Vi kan love masse smak og det på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her