Fråts i brokkoli - nå er den på sitt aller beste - her er oppskriftene

Oppskrifter brokkoli

(Anastasia Dobrusina)

Fråts i brokkoli - nå er den på sitt aller beste - her er oppskriftene

Den vakkert grønne grønnsaken lyser opp i mange retter. Her får du inspirasjon til å bruke den på nye måter.

Brokkoli rett fra åkeren er noe helt for seg selv, og får du tak i økologisk vare, ikke nøl. Det gjelder spesielt i den delen av året hvor det bare er importert brokkoli å få. 

Butikkbrokkolien er som regel pakket i plast og frarøvet bladene. Det er synd for de kan brukes, både rå og varmebehandlet. Har du tilgang til brokkoli rett fra bonden, vet du hva du skal be om.

Mange kaster dessuten stilken og det er veldig synd for den er nesten aller best. Skrell bort den nederste delen som kan være treete. Resten av stilken er sprø som rå og blir ekstra søt og god når den kokes eller stekes.   

Som alle andre grønnsaker er brokkoli rik på vitaminer, men har et ekstra høyt innhold av vitamin C og K. Dessuten er den full av fiber og god god metthetsfølelse. For at den skal ha effekt må du få i deg minst 100 gram, og det er ikke et gram for mye.

Men la ikke denne kilden til både sunnhet og god smak mishandles ved å ihjelkokes. Da mister den nemlig alt. Og prøv noe annet enn å bare koke brokkolien som tilbehør til fisk eller kjøtt. Den fortjener faktisk å spille hovedrollen. s

På de neste sidene finner du mange forskjellige måter å bruke brokkoli på

Se alle våre oppskrifter med brokkoli

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen