Freixenet utvider i Spania og Argentina

Freixenet har nå kjøpt opp argentinske vinmarker av betydelig størrelse samt overtatt spanske Chandon Cava, tidligere eiet og produsert av LMVH (Louis Vuitton - Moët Hennessy).
Redaksjonen
22 Mai 2003 - 01:00

- Vi har i den senere tid hatt et ønske om å lage vin i Argentina, sier José Luis Bonet, president i Freixenet, som i påvente av egne vinmarker har kjøpt druer, leid produksjonsfasciliteter, og produsert viner av malbec, syrah og merlot. Deres eget merkenavn, Viento Sur, vil senere i år bli lansert i Sør-Amerika, og beregnet introduksjon i USA er satt til tidlig i 2004. Firmaet satser på produksjon av både musserende- og stille viner fra deres 320 ha vinmarker.

Dette er imidlertid ikke den eneste nyheten fra Freixenet. Samtidig som planene i Argentina bekjentgjøres, kommer meldingen om at Freixenet også kjøper opp LVMHs stilfulle bodega i Penedès, der produksjonen av Chandon Cava nå etter syv år legges ned.

Freixenet betaler omlag 11 millioner euro for produksjonanlegg, 91 ha vinmarker samt de to varemerkene Chandon inntil nå har produsert på stedet. Freixenet starter dessuten i juli i år en ombygging av anlegget slik at produksjonen av et annet av deres egne merkenavn; René Barbier, kan flyttes over fra dagens Segura Viudas-anlegg.

- Vår ambisjon er å bli den største vingruppen i verden, uttaler Bonet om deres fremtidige utsikter. I dag produserer Freixenet 10 millioner kasser vin, og selv om cava er deres hovedprodukt, utgjør produksjonen av stille viner hele 40 prosent, en andel som stadig øker.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her