Fremgang på bygda

God sommer for norsk bygde- og gardsturisme.

Tre av fire bedrifter innen bygdeturisme- og gardsmattilbydere opplevde stabile eller høyere besøkstall denne sommeren enn sommeren i 2010.

Det viser en undersøkelse blant medlemmene av Hanen, interesseorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge.

Samtidig er nesten 70 prosent av bedriftene ganske eller svært optimistiske når det gjelder framtiden.

Bra for de fleste
- Sommersesongen er viktig for mange av våre medlemmer, og dette er svært gode tall, sier Bernt Bucher Johannessen, ny daglig leder i Hanen.

- En god del av våre medlemmer har hovedsesongen nå på høsten og frem mot jul. Det gjelder særlig matprodusentene og de som har tilbud til kurs- og møtemarkedet. Men for alle som tilbyr bygdeturisme med overnatting, servering og aktiviteter/opplevelser, er sommeren viktig.

- Mange i norsk reiseliv har hatt en vanskelig sommer, også enkelte av Hanens medlemmer, men totalt sett må vi si at dette viser at det har gått ganske så bra for de fleste, sier Bucher Johannessen.

43 prosent av medlemmene svarer at 2011 så langt har vært litt eller mye bedre enn samme perioden i fjor, viser undersøkelsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen