Frescobaldi etterforskes for bedrageri

500.000 liter rødvin fra to Frescobaldi-vingårder er blitt konfiskert og 12 ansatte ved bedriften er under etterforskning for bedrageri.
Redaksjonen
20 April 2005 - 02:00

Den prestisjetunge bedriften fra Firenze som nettopp har feiret sitt 700-årsjubileum, er anklaget for å ha produsert DOGC, DOC og IGT viner med druer fra områder utenfor de strengt regulerte områdene.
 
Agenter fra italiensk økokrim gjennomsøkte to av Frescobaldi's toskanske vingårder tidligere denne uken og 12 personer er nå under etterforskning, deriblant Leonardo, Lamberto og Vittorio Frescobaldi, samt Niccolo'' D''Afflitto som regnes for å være blant Italia's fremste ønologer.
 
Etterforskningen er konsentret til to av eiendommene til Frescobaldi familien; Castiglione i Val di Pesa samt flasketappingsanlegget i nærheten av Pontassieve som betjener flere av bedriftens eiendommer.
 
Den italienske avisen "Il Giornale" skriver at myndighetene i noen tid har hatt mistanke. Dette etter at en rutinemessig revisjon visstnok viste en parallell bokføring.
 
Avisen sier at etterforskere konkluderte med at andelen rapporterte druer fra Toskana var høyere enn hva den reelle innhøstningen var. I tillegg viser det seg at kun en liten andel av druene mottatt fra Puglia (utenfor klassifisert sone) ble registrert. Dette er konklusjonen etter å ha innhentet informasjon fra blant annet fraktsedler og innraportering av druehøsten samt vinproduksjon.
 
Koklusjonene har ført til at myndighetene har mistanke om at bedriften har brutt de strenge bestemmelsene som er lagt ned i produksjonskodeksen vedr. druetyper og deres opphav. I det som må sees som en preventiv handling har myndighetene tatt beslag i 500.000 liter rødvin.
 
Det ble gjennomført liknende ransakelser samtidig i sør-Italia der myndighetene tror at Frescobaldi har kjøpt druer for så å sende de til Toscana. I tillegg til dokumenter har man gjort beslag i tappet vin fra disse gårdene. Denne vil bli behørig analysert for å bestemme hvor vinen kommer fra og deres druebestanddel.
 
Frescobaldis eksportsjef, Stefano Benini, understreker at ingen av produsentens andre vingårder er under etterforsking og at "denne typen undersøkelser er for rutine å regne innen bransjen. Vi er sikre på å bli frikjent for dette og regner ikke med at det vil ha noen innvirkning på forretningsdriften."
 
Vittorio Frescobaldi, president i bedriften, sier at "det er klart at vi kjøper druer fra andre områder enn innen denominasjonsområdet, men da kun for å kunne tappe som bordvin eller for salg i bulk på huset."
 
Kilde: Decanter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her