Frister med ujevnt mel og mørkbrent kaffe

Frister med ujevnt mel og mørkbrent kaffe

Nye Grünerløkka bakeri og kaffehus banner i både mel- og kaffekirken.

Etter å ha oppnådd stor sukess med Bjølsen bakeri, åpner driverne fredag et nytt bakeri i lokalene til Mat&Mer i Thorvald Meyers gate i Oslo.

- Mel som selges i butikken i Norge er veldig jevnt og av god kvalitet fordi det blir vannet ut med mel fra veldig mange forskjellige steder. Det melet vi får fra Holli er bare fra gårder i Akershus og Østfold og er derfor mer variert og ikke så jevnt. Det passer ypperlig til norske grove brød, som er det vi skal drive med, forteller medeier Joakim Strand til oslopuls.no.

I kjelleren i de nye lokalene skal det være et kaffebrenneri hvor kaffen skal brennes litt mørkere enn det som er vanlig i Oslo.

- Kaffefolkene i Oslo har brent bønner lyse fordi kvaliteten er så høy at den tillater det. Vi vil ta bønner av like høy kvalitet og brenne dem litt mørkere. Slik får litt mer karamellisering i smaken uten at det smaker harsk, gammel kaffe. Det er rett og slett fordi det er sånn vi liker kaffen, sier Strand.

Kaffehuset vil tilby to-tre forskjellige traktekaffer hver dag, i tillegg til espressobaserte kaffedrikker. De vil også holde kurs i kaffebrenning og -brygging.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen