Frodig argentinsk

Årets første ukens vin er frodig, fyldig og perfekt til en velkrydret gryterett. Eller saftig grillet biff slik de gjør det i landet vinen kommer fra. Men du må nok ta til takke med norskavlet oksekjøtt.

Argentina er verdens femte største vinland. Mesteparten drikkes lokalt. Eksporten er i vekst, og det er særlig godbitene de sender ut av landet. Blant annet til Norge hvor salget er i positiv utvikling.

Utvalget av gode viner derfra er stadig økende. Caballero de la Cepa Malbec 2013 (13639) fra Finca Flichman en av Argentinas største eksportører, har imidlertid vært i salg en stund. Nå er den kommet i ny og vellykket årgang, 1998. Mye mørk god frukt, litt jordlig i stilen, saftig og smaksrik med bløte og fyldige tanniner samt god syre. Den har alle de karakteristiske trekkene til druen malbec, nærmere bestemt bitterfruktige aromaer, i rikt monn.

Malbec er hovedingrediensen i vinene fra den franske regionen Cahors. De er imidlertid av en annet kaliber. Kraftigere, røffere tanniner som trenger noen år på å rundes av. Malbec fra den andre siden av kloden er mykere og tidlig klare til å nytes. Derfor gjør du lurt i å drikke Caballero de la Cepa Malbec nå, mens du venter på at polets Cahors-viner (ref. januarnyhetene som slippes 14. januar på Apéritifs sider) skal bli myke.

Caballero de la Cepa Malbec 2013 (13639) er ikke blant de billigste argentinerne. Men den er absolutt verdt prisen. En meget god matvin er den også. Den passer svært godt til kjøttretter av det krydrete slaget, eller til saftig biff, gjerne grillet med kraftig saus.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen