Fruktmost får spesialitet-stempel

To nye varianter av fruktmostene Vår er godkjent som Norsk Spesialitet.

Det er FellesJuice som står bak fruktmostene. KSL Matmerk sier i en pressemelding at de er stolte over å kunne godkjenne de to nye variantene av Vår som Norsk Spesialitet, en merkeordning som gir forbrukeren en garanti for spesiell kvalitet og matopplevelse.

- Vår har en meget tiltalende helhet på et høyt kvalitetsnivå, sier Henrik Solbu, administrerende direktør i KSL Matmerk.
Verdensmester i kokkekunst Geir Scheie roser også Vår.

- Dette er helt klart en norsk spesialitet. Dette er helt spesielt i Norge og det finnes ikke et makent produkt i hele verden, sier Scheie som bruker Vår som alternativ til alkoholfri vin på sin restaurant.

Ifølge utviklingssjef Asbjørn Tandberg i FellesJuice kan de to nye variantene erstatte hvitvin og rosévin. Den hvite varianten er laget av eple og rabarbra og passer godt til fisk og skalldyrretter, gjerne med smør- og fløtebaserte sauser samt til frukt og eplekaker, desserter og til hvit sjokolade. Rosé-varianten er laget av eple, rød rips og rabarbra og passer godt til salater med vinaigrette, retter med laks, tunfisk, kylling, grønnsaker og urter, og som aperitiff. Alle råvarene er dyrket i Lier og omegn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen