Frykter dødt uteliv i Fredrikstad

Omsetningen i utelivsbransjen i Fredrikstad har sunket med inntil en tredjedel.
05 April 2011 - 16:54

I 2008 ble skjenketidene innskrenket med én time i Fredrikstad. Nå stenger kranene klokka 01.30, noe som har fått alvorlige konsekvenser for utelivsbransjen.

Omsetningen har sunket med inntil en tredjedel etter at skjenketidene ble strammet inn og nå slåss mange i bransjen for å overleve, melder nrk.no.

Petter Eriksen, daglig leder i Restaurantgruppen, mener at skjenketidene må bli utvidet igjen.
- Det er ikke bare utelivsbransjen som det går ut over. Det er også et være eller ikke være for Fredrikstad som en attraktiv by. I Oslo går det så det suser og vi er i ferd med å tape kampen om gjestene, sier Eriksen.

Hovedbudskapet til utelivsbransjen til byens politikere er klart:
- Så lenge norsk lov sier det er lov til å ha åpent til 03.00, bør det også gjelde i Fredrikstad, Norges sjette største by. Skal vi sloss med de store i Oslo, må vi ha like rammer, sier Eriksen.

Politiet ønsker imidlertid å beholde dagens skjenketider.
- Det har vært en nedgang i antall volds- og skadeverkssaker, men det har ikke vart lenge nok til at vi kan være helt sikre. Fortsetter vi med dagens tider, kan vi få et bedre grunnlag for å sammenligne, sier Trond Torp, politistasjonssjef i Fredrikstad.

Torp sier at han har forståelse for utelivsbransjens syn på saken, men understreker at det ikke kan være politiets fokus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her