Frykter dødt uteliv i Fredrikstad

Omsetningen i utelivsbransjen i Fredrikstad har sunket med inntil en tredjedel.
05 April 2011 - 16:54

I 2008 ble skjenketidene innskrenket med én time i Fredrikstad. Nå stenger kranene klokka 01.30, noe som har fått alvorlige konsekvenser for utelivsbransjen.

Omsetningen har sunket med inntil en tredjedel etter at skjenketidene ble strammet inn og nå slåss mange i bransjen for å overleve, melder nrk.no.

Petter Eriksen, daglig leder i Restaurantgruppen, mener at skjenketidene må bli utvidet igjen.
- Det er ikke bare utelivsbransjen som det går ut over. Det er også et være eller ikke være for Fredrikstad som en attraktiv by. I Oslo går det så det suser og vi er i ferd med å tape kampen om gjestene, sier Eriksen.

Hovedbudskapet til utelivsbransjen til byens politikere er klart:
- Så lenge norsk lov sier det er lov til å ha åpent til 03.00, bør det også gjelde i Fredrikstad, Norges sjette største by. Skal vi sloss med de store i Oslo, må vi ha like rammer, sier Eriksen.

Politiet ønsker imidlertid å beholde dagens skjenketider.
- Det har vært en nedgang i antall volds- og skadeverkssaker, men det har ikke vart lenge nok til at vi kan være helt sikre. Fortsetter vi med dagens tider, kan vi få et bedre grunnlag for å sammenligne, sier Trond Torp, politistasjonssjef i Fredrikstad.

Torp sier at han har forståelse for utelivsbransjens syn på saken, men understreker at det ikke kan være politiets fokus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her