Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Frykter for jobben

De ansatte i utelivsbransjen i Fredrikstad frykter for jobbene sine dersom det blir kutt i skjenketidene.
Redaksjonen
18 Mars 2008 - 09:00

I går skrev vi om Rådmannen i nabokommunen Sarpsborg som vil skjenke som før. Over hele landet har skjenkedebatten pågått gjennom vinteren.
 
Nå ber flere ansatte i utelivsbransjen i Fredrikstad politikerne om å tenke seg om.
På City i 20 år
Astrid Brynildsen har vært ansatt på City i 20 år.
 
I følge henne kan det være vanskelig å finne folk som bare skal jobbe to-tre timer. Dette blir tilfelle om kranene stenges tidligere enn nå.
 
På en lørdag er det 20 personer på jobb på City. Sju av dem er deltidsansatte.
 
I fare
- Det er mange som er avhengige av å jobbe annenhver helg for å ha en noenlunde levestandard. Men da må de få jobbe noen timer hver gang. Ingen gidder å jobbe to timer, sier Brynildsen til Fredrikstad Blad.
 
I forrige uke samlet ti personer som jobber i utelivsbransjen seg på Katti for å si sin mening. De tror ikke at politikerne uten videre kan endre folks vaner.
 
På gjestenes parti
I tillegg til å tenke på jobbene sine, er de på gjestens parti i denne saken
 
- Plingfesten er forbi, sier Thomas Antonsen på Tiger Tiger.
 
Han sikter til den tiden da folk startet festen under tippekampen, og tok en slurk hver gang det plinget. Men nå går folk på byen mye senere. En av årsakene er at butikkene er oppe til både 18 og 20. Det er mange år siden butikken stengte klokken 13.
 
Gjerne krav
Bransjefolkene imøteser gjerne strengere krav og bedre opplæring av folk som serverer alkohol.
 
Men ingen har tro på at folk uten videre kommer til byen tidligere, og å kutte en time i åpningstiden fremstår for bransjen som en enkel løsning.
 
- Folk er vant til å gå ut rundt elleve. Det er gjerne da konsertene hos oss starter, sier Louise Pedersen på Dean Bar.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1090 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her