Full stopp i Trysil

Entreprenørene som bygger Estatia Resort Trysil har lagt ned arbeidet etter at Glitnir har stoppet utbetalinger til prosjektet.
Redaksjonen
18 November 2008 - 14:00

Høsten 2008 har vært en særdeles vanskelig periode for Estatia Resort-konsernet.
 
Nedgang i selskapets viktigste markeder har ført til en svekket finansiell stilling.
 
Stopp på byggelån
Selskapet bygger Estatia Resort Trysil. Men på grunn av blant annet kostnadsoverskridelser i dette prosjektet, har selskapets fianansieringspartner Glitnir Bank ASA, besluttet å stanse utbetalinger til byggelån inntil videre.
 
Dette har resultert i at entreprenørene, som er ansvarlig for oppføring av prosjektet, har innledet midlertidig driftsstans i arbeidene inntil betaling foreligger.
 
- Byggestansen kan være over om noen dager, sier resortdirektør i Quality Spa & Resort Trysil, Pontus Åkesson til Østlendingen.
 
Forsinker ikke åpning
Det er løpende kontakt mellom partene for å løse situasjonen. Selskapets styre og ledelse arbeider for å finne en langsiktig finansiering for konsernet. Dette arbeidet fortsetter.
 
- Vi håper å være i gang med byggingen igjen om kanskje en uke. Men vi vet ikke helt sikkert ennå. Det som er positivt er at hele byggeprosjektet i Trysil ligger foran skjema. Derfor vil ikke denne byggestansen påvirke vår estimerte åpning til høsten neste år, sier Pontus Åkesson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her