Fulle hoteller

Det finnes nesten ikke ledige hotellrom i Norge for tiden. Derfor vurderer utenlandske turoperatører å avlyse turer.

I enkelte byer er kapasiteten sprengt, og bussgrupper må stille bakerst i køen, skriver Aftenposten.
 
Det er spesielt turister som reiser med buss som får problemer. Hotellene foretrekker nemlig å vente med å leie ut rom til slike turoperatører, som vil ha rommene til en rimelig pris.
 
Betaler mer
Hotellene satser heller på å ha ledig kapasitet til individuelle reisende som dukker opp uanmeldt. Disse gjestene er villige til å betale en høyere pris for rommene, skriver Aftenposten.
 
Spesielt russiske turoperatører fortviler. I Russland er det nemlig vanlig å bestille ferien kort tid før man skal reise.
 
Problemer
- Jeg har fått en rekke muntlige henvendelser fra turarrangører som forteller om problemer med å skaffe hotellrom i Norge, sier Olga Philippenko, direktør for Innovasjon Norges turistkontor i Moskva.
 
Hotellsituasjonen er vanskeligst i Oslo, Bergen og Ålesund.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen