Furset stakk av med prestisjeoppdrag

Fursetgruppen har vunnet konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO Shanghai i 2010.

Der forventes det mer enn 70 millioner besøkende, og det beste av Norge skal vises frem.
- Å få tilslag på prestisjeoppdraget EXPO Shanghai 2010 er veldig inspirerende. Her skal vi skape gode matopplevelser og fronte det beste av norske råvarer og norsk mat, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som driver Ekebergrestauranten, Restauranthuset Operaen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant og flere andre anerkjente spisesteder i Norge.

3000 kvadratmeter
Under EXPO 2010 har Norge et areal på 3000 kvadratmeter tilgjengelig for å synliggjøre seg. Restauranten som Fursetgruppen skal drifte er en integrert del av den norske paviljongen. Restauranten kan bespise 80 personer. I tillegg kan det serveres mat i paviljongens businessenter til det samme antall gjester.

Norske råvarer i Kina
Prosjektledelsen for EXPO 2010 har vært på jakt etter en restaurant av høy klasse som bruker gode norske råvarer. Kina er et voksende marked for norsk fisk og det viktigste i Asia.
- Det har vært viktig for oss å få med et solid selskap som har godt renommé med norske råvarer og som er engasjert i oppdraget. Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai neste år, sier prosjektdirektør Arild Blixrud i Innovasjon Norge.

Norsk og asiatisk meny
Fursetgruppen vil i løpet av vinteren presentere en meny for verdensutstillingen som er både norsk og asiatisk. Assisterende kjøkkensjef på Restauranthuset Operaen, Xiang Xu, er fra Shanghai og skal være med å utvikle konsept og meny.

- I forbindelse med oppdraget ønsker vi å sette stemningen for EXPO 2010 og feire at vi vant tildelingen. Vi inviterer til en liten smak av norske råvarer med kinesisk vri i vår restaurant Argent på Operaen. Kom og smak, oppfordrer Xiang.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen