Furset stakk av med prestisjeoppdrag

Fursetgruppen har vunnet konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO Shanghai i 2010.
Redaksjonen
26 November 2009 - 16:29

Der forventes det mer enn 70 millioner besøkende, og det beste av Norge skal vises frem.
- Å få tilslag på prestisjeoppdraget EXPO Shanghai 2010 er veldig inspirerende. Her skal vi skape gode matopplevelser og fronte det beste av norske råvarer og norsk mat, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som driver Ekebergrestauranten, Restauranthuset Operaen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant og flere andre anerkjente spisesteder i Norge.

3000 kvadratmeter
Under EXPO 2010 har Norge et areal på 3000 kvadratmeter tilgjengelig for å synliggjøre seg. Restauranten som Fursetgruppen skal drifte er en integrert del av den norske paviljongen. Restauranten kan bespise 80 personer. I tillegg kan det serveres mat i paviljongens businessenter til det samme antall gjester.

Norske råvarer i Kina
Prosjektledelsen for EXPO 2010 har vært på jakt etter en restaurant av høy klasse som bruker gode norske råvarer. Kina er et voksende marked for norsk fisk og det viktigste i Asia.
- Det har vært viktig for oss å få med et solid selskap som har godt renommé med norske råvarer og som er engasjert i oppdraget. Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai neste år, sier prosjektdirektør Arild Blixrud i Innovasjon Norge.

Norsk og asiatisk meny
Fursetgruppen vil i løpet av vinteren presentere en meny for verdensutstillingen som er både norsk og asiatisk. Assisterende kjøkkensjef på Restauranthuset Operaen, Xiang Xu, er fra Shanghai og skal være med å utvikle konsept og meny.

- I forbindelse med oppdraget ønsker vi å sette stemningen for EXPO 2010 og feire at vi vant tildelingen. Vi inviterer til en liten smak av norske råvarer med kinesisk vri i vår restaurant Argent på Operaen. Kom og smak, oppfordrer Xiang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her