Gå for denne chablisen på taxfree

Gå for denne chablisen på taxfree

Den har nemlig veldig mye chabliskarakter for en liten penge.

Du sparer riktignok «bare» en 50-lapp på å kjøpe Laroche St. Martin Chablis 2013 (30414) på flyplassen. I denne sammenhengen er besparelsen mindre viktig. Argumentet for å plukke med seg denne er først og fremst at den gir bedre chablisvaluta enn de andre i taxfreebutikken.

Flott matvin

Den er fyldig og elegant med god fedme, fint preg av kalk og våt stein, god syrefriskhet og lang ettersmak. En flott vin til gode sjømatretter. Den tåler dessuten å lagres i minst seks-sju år – trolig mye lengre.

For dette er en vin som produsenten Laroche investerer ekstra mye i. Til denne vinen brukes druer fra Laroches beste parseller. Laroche er siden 2013 100 prosent økologisk - når det kommer til egne vinmarker som selskapet har 100 hektar av. For de enklere kvalitetene kjøpes druene i stor grad.

Les om den økende satsingen på økologi og biodynami i Chablis

Men denne får altså sine druer fra Laroches egne vinmarker. Og selv om denne vinen bare har vanlig chablisstatus, har den en konsentrasjon som nærmer seg premier cru-nivå.

Laroche har en lang historie i Chablis

Den ferdige vinen får dessuten et ekstra langt opphold, 8 måneder, på bunnfallet før flasketapping. Dette gir ekstra fedme og karakter til vinen. For å bevare mest mulig smak, gjennomgår den en veldig lett filtrering før tapping.

Mens vinen allerede har skiftet til den noe fyldigere 2013-årgangen på polet, er det fortsatt 2012 som gjelder på flyplassen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen