Drikke
Gå for denne chablisen på taxfree

Gå for denne chablisen på taxfree

Den har nemlig veldig mye chabliskarakter for en liten penge.
Aase E. Jacobsen
05 September 2014 - 12:20

Du sparer riktignok «bare» en 50-lapp på å kjøpe Laroche St. Martin Chablis 2013 (30414)på flyplassen. I denne sammenhengen er besparelsen mindre viktig. Argumentet for å plukke med seg denne er først og fremst at den gir bedre chablisvaluta enn de andre i taxfreebutikken.

Flott matvin

Den er fyldig og elegant med god fedme, fint preg av kalk og våt stein, god syrefriskhet og lang ettersmak. En flott vin til gode sjømatretter. Den tåler dessuten å lagres i minst seks-sju år – trolig mye lengre.

For dette er en vin som produsenten Laroche investerer ekstra mye i. Til denne vinen brukes druer fra Laroches beste parseller. Laroche er siden 2013 100 prosent økologisk - når det kommer til egne vinmarker som selskapet har 100 hektar av. For de enklere kvalitetene kjøpes druene i stor grad.

Les om den økende satsingen på økologi og biodynami i Chablis

Men denne får altså sine druer fra Laroches egne vinmarker. Og selv om denne vinen bare har vanlig chablisstatus, har den en konsentrasjon som nærmer seg premier cru-nivå.

Laroche har en lang historie i Chablis

Den ferdige vinen får dessuten et ekstra langt opphold, 8 måneder, på bunnfallet før flasketapping. Dette gir ekstra fedme og karakter til vinen. For å bevare mest mulig smak, gjennomgår den en veldig lett filtrering før tapping.

Mens vinen allerede har skiftet til den noe fyldigere 2013-årgangen på polet, er det fortsatt 2012 som gjelder på flyplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her