Drikke
Gå for denne chablisen på taxfree

Gå for denne chablisen på taxfree

Den har nemlig veldig mye chabliskarakter for en liten penge.
Aase E. Jacobsen
05 September 2014 - 13:20

Du sparer riktignok «bare» en 50-lapp på å kjøpe Laroche St. Martin Chablis 2013 (30414)på flyplassen. I denne sammenhengen er besparelsen mindre viktig. Argumentet for å plukke med seg denne er først og fremst at den gir bedre chablisvaluta enn de andre i taxfreebutikken.

Flott matvin

Den er fyldig og elegant med god fedme, fint preg av kalk og våt stein, god syrefriskhet og lang ettersmak. En flott vin til gode sjømatretter. Den tåler dessuten å lagres i minst seks-sju år – trolig mye lengre.

For dette er en vin som produsenten Laroche investerer ekstra mye i. Til denne vinen brukes druer fra Laroches beste parseller. Laroche er siden 2013 100 prosent økologisk - når det kommer til egne vinmarker som selskapet har 100 hektar av. For de enklere kvalitetene kjøpes druene i stor grad.

Les om den økende satsingen på økologi og biodynami i Chablis

Men denne får altså sine druer fra Laroches egne vinmarker. Og selv om denne vinen bare har vanlig chablisstatus, har den en konsentrasjon som nærmer seg premier cru-nivå.

Laroche har en lang historie i Chablis

Den ferdige vinen får dessuten et ekstra langt opphold, 8 måneder, på bunnfallet før flasketapping. Dette gir ekstra fedme og karakter til vinen. For å bevare mest mulig smak, gjennomgår den en veldig lett filtrering før tapping.

Mens vinen allerede har skiftet til den noe fyldigere 2013-årgangen på polet, er det fortsatt 2012 som gjelder på flyplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her