Drikke
Gå for denne chablisen på taxfree

Gå for denne chablisen på taxfree

Den har nemlig veldig mye chabliskarakter for en liten penge.
Aase E. Jacobsen
05 September 2014 - 12:20

Du sparer riktignok «bare» en 50-lapp på å kjøpe Laroche St. Martin Chablis 2013 (30414)på flyplassen. I denne sammenhengen er besparelsen mindre viktig. Argumentet for å plukke med seg denne er først og fremst at den gir bedre chablisvaluta enn de andre i taxfreebutikken.

Flott matvin

Den er fyldig og elegant med god fedme, fint preg av kalk og våt stein, god syrefriskhet og lang ettersmak. En flott vin til gode sjømatretter. Den tåler dessuten å lagres i minst seks-sju år – trolig mye lengre.

For dette er en vin som produsenten Laroche investerer ekstra mye i. Til denne vinen brukes druer fra Laroches beste parseller. Laroche er siden 2013 100 prosent økologisk - når det kommer til egne vinmarker som selskapet har 100 hektar av. For de enklere kvalitetene kjøpes druene i stor grad.

Les om den økende satsingen på økologi og biodynami i Chablis

Men denne får altså sine druer fra Laroches egne vinmarker. Og selv om denne vinen bare har vanlig chablisstatus, har den en konsentrasjon som nærmer seg premier cru-nivå.

Laroche har en lang historie i Chablis

Den ferdige vinen får dessuten et ekstra langt opphold, 8 måneder, på bunnfallet før flasketapping. Dette gir ekstra fedme og karakter til vinen. For å bevare mest mulig smak, gjennomgår den en veldig lett filtrering før tapping.

Mens vinen allerede har skiftet til den noe fyldigere 2013-årgangen på polet, er det fortsatt 2012 som gjelder på flyplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her