Gå på vinseminar

Etter utallige forespørsler om seminarer i vinsmaking og om hvordan leserne bør kombinere mat og vin, lanserer nå Apéritif en egen seminarserie i samarbeid med en av landets beste vinsmakere: Christer Berens, Apéritifs faste smaker når polet lanserer nye viner og restaurantsjef hos Bølgen & Moi.

Apéritif inviterer deg til spennende vin- og matseminarer i samarbeid med Christer Berens og Restaurant Klosteret i Oslo. Berens som er Apéritifs faste smaker når polet lanserer nyheter, har lang erfaring med å holde foredrag om vin samt om mat og vin i kombinasjon. Han har dessuten en rekke internasjonale konkurranser i vinsmaking bak seg. Restaurant Klosteret er en av hovedstadens trendy spisesteder med godt håndverk på kjøkkenet representert ved kjøkkensjefen Rune Pal og Ole Martin Alfsen, kjent fra TV-ruta.
 
Slik smaker du vin
12.april Pris kroner 295
Christer Berens lærer deg hvordan du skal smake vin, hvordan du skal bruke så vel øyne som nese og munn når du har vin i glasset. Han gir deg dessuten en grundig innføring i de mest benyttede vindruene, deres forskjellige karakteristika som farge, lukt og smak. Og ikke minst hva som skiller de ulike vinproduserende regioner og land fra hverandre. Du får smake i alt åtte viner, to hvite og seks røde.
 
Meld deg på her:
 
Mat og vin i kombinasjon
3. mai Pris kroner 800.
Kvelden starter med en liten vinsmaking og gjennomgang av temaet mat og vin i kombinasjon. Hvilke ingredienser og smaker passer sammen og hvilke kommer garantert til å kræsje. Denne delen varer ca 1,5 time.
 
Vi går deretter til bords, og det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer Berens sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at
hovedretten og vinene dertil er servert. Så er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Laksetartar med crèmevinaigrette
Grillet Breiflabb med spinat og beurre blanc
Helstekt contre-filet, løkbarrigoule og portvinssjy
Sjokoladeterte "Amber" med pistasjecrème
 
Meld deg på her:
 
Italias mangfoldige viner
10. mai Pris kroner 800.
Kvelden innledes med en vinsmaking og gjennomgang av Italias mest interessante distrikter. Foredraget varer varer ca 1,5 time.
 
Vi går til bordet som vies det italienske kjøkken denne kvelden. Det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at hovedretten og vinene dertil er servert. Dernest er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Tunfisk-carpaccio med tonnato
Grillet hellebarn med pesto og safrangnocci
Kalverygg med egen compotte og morkelbuljong
Pannacotta og balsamicomarinerte jordbær.
Meld deg på her:
Aase E. Jacobsen
20.03.99
 
Les mer
Apéritifs seminarsider
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen