Gå på vinseminar

Etter utallige forespørsler om seminarer i vinsmaking og om hvordan leserne bør kombinere mat og vin, lanserer nå Apéritif en egen seminarserie i samarbeid med en av landets beste vinsmakere: Christer Berens, Apéritifs faste smaker når polet lanserer nye
Redaksjonen
22 Februar 1999 - 00:50

Apéritif inviterer deg til spennende vin- og matseminarer i samarbeid med Christer Berens og Restaurant Klosteret i Oslo. Berens som er Apéritifs faste smaker når polet lanserer nyheter, har lang erfaring med å holde foredrag om vin samt om mat og vin i kombinasjon. Han har dessuten en rekke internasjonale konkurranser i vinsmaking bak seg. Restaurant Klosteret er en av hovedstadens trendy spisesteder med godt håndverk på kjøkkenet representert ved kjøkkensjefen Rune Pal og Ole Martin Alfsen, kjent fra TV-ruta.
 
Slik smaker du vin
12.april Pris kroner 295
Christer Berens lærer deg hvordan du skal smake vin, hvordan du skal bruke så vel øyne som nese og munn når du har vin i glasset. Han gir deg dessuten en grundig innføring i de mest benyttede vindruene, deres forskjellige karakteristika som farge, lukt og smak. Og ikke minst hva som skiller de ulike vinproduserende regioner og land fra hverandre. Du får smake i alt åtte viner, to hvite og seks røde.
 
Meld deg på her:
 
Mat og vin i kombinasjon
3. mai Pris kroner 800.
Kvelden starter med en liten vinsmaking og gjennomgang av temaet mat og vin i kombinasjon. Hvilke ingredienser og smaker passer sammen og hvilke kommer garantert til å kræsje. Denne delen varer ca 1,5 time.
 
Vi går deretter til bords, og det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer Berens sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at
hovedretten og vinene dertil er servert. Så er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Laksetartar med crèmevinaigrette
Grillet Breiflabb med spinat og beurre blanc
Helstekt contre-filet, løkbarrigoule og portvinssjy
Sjokoladeterte "Amber" med pistasjecrème
 
Meld deg på her:
 
Italias mangfoldige viner
10. mai Pris kroner 800.
Kvelden innledes med en vinsmaking og gjennomgang av Italias mest interessante distrikter. Foredraget varer varer ca 1,5 time.
 
Vi går til bordet som vies det italienske kjøkken denne kvelden. Det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at hovedretten og vinene dertil er servert. Dernest er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Tunfisk-carpaccio med tonnato
Grillet hellebarn med pesto og safrangnocci
Kalverygg med egen compotte og morkelbuljong
Pannacotta og balsamicomarinerte jordbær.
Meld deg på her:
Aase E. Jacobsen
20.03.99
 
Les mer
Apéritifs seminarsider
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her