Gallo mest kjent

En undersøkelse som ble offentliggjort denne uken viser at verdens mest kjente vinnavn er Gallo.

I undersøkelsen The Power 100, som er gjennomført av merkevarekonsulentene Intangible Business, hadde ikke Frankrike noen navn inne på topp-100-listen. Bare ett europeisk merke kom inn blant de 100 neste. Det var Torres fra Spania som kom på en 15. plass.
 
Fem fra USA
På topp ti-listen kom fem navn fra USA, fire fra Australia og ett - Concha Y Toro - fra Chile.
 
- Frankrike har kvaliteten, men blir holdt tilbake av den tradisjonelle infrastrukturen i landet, sier jurymedlemmet Stuart Whitwell til decanter.com.
 
Selv om han regner Laroche som ett av merkene som kan ha potensiale til å klatre på listen, mener han at franskmennene kan lære mye av konkurrentenes suksess.
 
Kan lære
- Produsentene kan lære mye av mindre merkenavn som Yellowtail, som viser at hemmeligheten er å gjøre det riktig i det amerikanske markedet, sier han.
 
Yellowtail er nummer fem på listen.
 
The Power 100-listen kommer frem på bakgrunn av markedsposisjon, merkets vekst, pris og posisjonering og markedsandeler. I tillegg kommer merkevarekjennskap blant folk.
 
- Jeg ble glad over å se et merke som Concha Y Toro gjøre det bra, sier Whitwell. De har utviklet merkevarenavnet og gjort en god jobb for bransjen som helhet. Men jeg venter fortsatt på at store navn, som Wolf Blass, skal utvikle seg over landegrensene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen