Gallo til Amundsen

En av verdens desidert største vinprodusenter, Ernest & Julio Gallo, trapper opp kampen om norske vinganer. Selskapet har inngått avtale med vindistributøren Amundsen, som skal forsyne det norske markedet med kalifornisk vin.
Redaksjonen
01 Oktober 2004 - 01:00

Gallo er verdens største familieeide vinprodusent og eier blant annet verdens største vingård, Livingstone i California. I fjor solgte selskapet til sammen 650 millioner liter vin i over 90 land. Forbrukernes respons skyldes ikke bare vinenes popularitet, men også det faktum at Gallo er et av de mest prisbelønte vinmakerne i verden. I september lanseres Redwood Creek Sauvignon Blanc i Norge som det første landet utenfor USA. Vinen er også den eneste kaliforniske Sauvignon Blanc på Vinmonopolet. I tillegg selges Rancho Zabaco, Turning Leaf, tre varianter av Sierra Valley og Carlo Rossi som er verdens nest største vinmerke.
 
- Vi er svært glade for avtalen med Gallo. De er et kvalitetsbevisst og innovativt selskap, som ligger helt i forkant når det gjelder forskning og produktutvikling, sier Cathrine Amundsen Dahl, daglig leder i Amundsen.
 
Et vineventyr
Gallo ble dannet av brødrene Ernest og Julio Gallo i Modesto, California i 1933. Julio hadde ansvaret for druer og vinproduksjon, mens Ernest tok seg av salg og markedsføring. Med 6000 lånte dollar, et leid varehus og utstyr kjøpt på kreditt startet brødrene det som i dag er et suksessrikt selskap med over 4600 ansatte. All vinen produseres i California, men selges verden over.
 
- Vår filosofi er å lage gode viner i et bredt prisspekter, som gir forbrukerne en smak av California. Dette prøver vi å gjenspeile både i vinen og i vår kommunikasjon. Vi prøver hele tiden å være i forkant når det gjelder å gjøre vin mer tilgjengelig for forbrukerne, og vårt nye partnerskap med Amundsen skal hjelpe oss i å øke salget av vin her i Norge. Vi opplever Amundsen som en av Norges mest ambisiøse distributører, og gleder oss til å samarbeide med dem, sier Tamara Minick-Scokalo, Gallos Europa-direktør.
 
Kilde: Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her