Gallo til Amundsen

En av verdens desidert største vinprodusenter, Ernest & Julio Gallo, trapper opp kampen om norske vinganer. Selskapet har inngått avtale med vindistributøren Amundsen, som skal forsyne det norske markedet med kalifornisk vin.
Redaksjonen
01 Oktober 2004 - 01:00

Gallo er verdens største familieeide vinprodusent og eier blant annet verdens største vingård, Livingstone i California. I fjor solgte selskapet til sammen 650 millioner liter vin i over 90 land. Forbrukernes respons skyldes ikke bare vinenes popularitet, men også det faktum at Gallo er et av de mest prisbelønte vinmakerne i verden. I september lanseres Redwood Creek Sauvignon Blanc i Norge som det første landet utenfor USA. Vinen er også den eneste kaliforniske Sauvignon Blanc på Vinmonopolet. I tillegg selges Rancho Zabaco, Turning Leaf, tre varianter av Sierra Valley og Carlo Rossi som er verdens nest største vinmerke.
 
- Vi er svært glade for avtalen med Gallo. De er et kvalitetsbevisst og innovativt selskap, som ligger helt i forkant når det gjelder forskning og produktutvikling, sier Cathrine Amundsen Dahl, daglig leder i Amundsen.
 
Et vineventyr
Gallo ble dannet av brødrene Ernest og Julio Gallo i Modesto, California i 1933. Julio hadde ansvaret for druer og vinproduksjon, mens Ernest tok seg av salg og markedsføring. Med 6000 lånte dollar, et leid varehus og utstyr kjøpt på kreditt startet brødrene det som i dag er et suksessrikt selskap med over 4600 ansatte. All vinen produseres i California, men selges verden over.
 
- Vår filosofi er å lage gode viner i et bredt prisspekter, som gir forbrukerne en smak av California. Dette prøver vi å gjenspeile både i vinen og i vår kommunikasjon. Vi prøver hele tiden å være i forkant når det gjelder å gjøre vin mer tilgjengelig for forbrukerne, og vårt nye partnerskap med Amundsen skal hjelpe oss i å øke salget av vin her i Norge. Vi opplever Amundsen som en av Norges mest ambisiøse distributører, og gleder oss til å samarbeide med dem, sier Tamara Minick-Scokalo, Gallos Europa-direktør.
 
Kilde: Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her