Gallo til Amundsen

En av verdens desidert største vinprodusenter, Ernest & Julio Gallo, trapper opp kampen om norske vinganer. Selskapet har inngått avtale med vindistributøren Amundsen, som skal forsyne det norske markedet med kalifornisk vin.
Redaksjonen
01 Oktober 2004 - 02:00

Gallo er verdens største familieeide vinprodusent og eier blant annet verdens største vingård, Livingstone i California. I fjor solgte selskapet til sammen 650 millioner liter vin i over 90 land. Forbrukernes respons skyldes ikke bare vinenes popularitet, men også det faktum at Gallo er et av de mest prisbelønte vinmakerne i verden. I september lanseres Redwood Creek Sauvignon Blanc i Norge som det første landet utenfor USA. Vinen er også den eneste kaliforniske Sauvignon Blanc på Vinmonopolet. I tillegg selges Rancho Zabaco, Turning Leaf, tre varianter av Sierra Valley og Carlo Rossi som er verdens nest største vinmerke.
 
- Vi er svært glade for avtalen med Gallo. De er et kvalitetsbevisst og innovativt selskap, som ligger helt i forkant når det gjelder forskning og produktutvikling, sier Cathrine Amundsen Dahl, daglig leder i Amundsen.
 
Et vineventyr
Gallo ble dannet av brødrene Ernest og Julio Gallo i Modesto, California i 1933. Julio hadde ansvaret for druer og vinproduksjon, mens Ernest tok seg av salg og markedsføring. Med 6000 lånte dollar, et leid varehus og utstyr kjøpt på kreditt startet brødrene det som i dag er et suksessrikt selskap med over 4600 ansatte. All vinen produseres i California, men selges verden over.
 
- Vår filosofi er å lage gode viner i et bredt prisspekter, som gir forbrukerne en smak av California. Dette prøver vi å gjenspeile både i vinen og i vår kommunikasjon. Vi prøver hele tiden å være i forkant når det gjelder å gjøre vin mer tilgjengelig for forbrukerne, og vårt nye partnerskap med Amundsen skal hjelpe oss i å øke salget av vin her i Norge. Vi opplever Amundsen som en av Norges mest ambisiøse distributører, og gleder oss til å samarbeide med dem, sier Tamara Minick-Scokalo, Gallos Europa-direktør.
 
Kilde: Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her