GAMBERO ROSSO i Norge

Det er med stor og utilslørt glede vi i Gaia Wine & Spirits kan meddele at vi nå har blitt tildelt den store ære å være norske ambassadører, kanal og ikke minst videreformidlende agenter for Gambero Rossos produkter.
Aase E. Jacobsen
04 April 2001 - 11:18

Mange kjenner nok allerede til navnet Gambero Rosso, forlaget og organisasjonen bak bl.a. Italian Wine-bøkene og det internasjonale mat/vin/reise-magasinet Gambero Rosso - Wine Travel Food.

For ordens skyld
Gambero Rosso er Italias største talerør ut mot en verden full av ignoranter. Dvs den delen av verden som trenger å bli minnet på hvor tilbakelent og kvalitetsmessig på topp Italia er som reisemål, som vinproduserende land og som et kulinarisk Mekka.

Dette manifesteres gjennom deres forskjellige publikasjoner, samt gjennom Gambero Rossos søster-organisasjon Slow Food-Bevegelsen.

For å gjøre historien kort var nok nok for en liten flokk Italienske Gourmanter da McDonalds åpnet ved Spansketrappen i Roma. Da ble det umiddelbart samling på en restaurant ved navn Gambero Rosso - og all mat ble forlangt tilberedt og servert så sakte og omtenksomt som mulig - i direkte opposisjon til Fast Food-konseptet som da ble etablert i Den Evige Stad. Og så begynte Cannelonien å rulle...

I dag utgis magasinet Gambero Rosso Wine Travel Food på fire språk i over 20 land, og i over en million eksemplarer.

Bladet er en praktutgivelse med samme layout og størrelse som de (mindre kjente) bladene Wine Spectator og Decanter - og befriende fritt for alt annet enn italienske vinmakere, gourmander, restauranter. Gambero Rosso er fortsatt nært knyttet til Slow Food-bevegelsen.

Gambero Rosso Wine Travel Food  på engelsk kommer ut hvert kvartal.
Selges pr i dag også på Tanum Karl Johan, Byporten & Gardermoen - samt via Gaia Wine & Spirits.
For Slow Food-medlemmer: 49,- pr magasin.

Gambero Rosso-magasinet  på italiensk kommer ut hver måned. I salg nå - kun via Gaia Wine & Spirits.
For Slow Food medlemmer 49,-.

Gambero Rosso Italian Wine 2001 - boken er Italias aller, aller beste vinguide, hvor Tre Bicchieri (3 Glass) er årets clue. Selges fra ca 01/05-2001 via samme kanaler.
For Slow Food-medlemmer 170,- per bok.

Gambero Rosso Guide to Rome - utgitt i forkant av Jubileumsåret 2000 for å vise hvor man skal spise godt og dyrt, godt og billig, drikke godt og dyrt, drikke godt og billig, bo godt og dyrt, godt og billig, osv i Roma. Den inkluderer en oppdatert oversikt over de beste Restauranter, Trattoriaer, Pizzeriaer, Vinbarer, Snacks-selgere, Vinbutikker, Gourmetforhandlere, Fiskehandlere, Hoteller osv osv osv... Alt et vinøst og gastronomisk hjerte måtte begjære av informasjon om Roma.
Selges fra ca 01/05-2001 via samme kanaler.
For Slow Food-medlemmer 99,- per bok.

(Postens avgifter og ekspedisjonsgebyr er ikke inkludert).

Cordiali Saluti!
Lars G. J. Helliesen
Gaia Wine & Spirits
Tel. 23292980
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her