GAMBERO ROSSO i Norge

Det er med stor og utilslørt glede vi i Gaia Wine & Spirits kan meddele at vi nå har blitt tildelt den store ære å være norske ambassadører, kanal og ikke minst videreformidlende agenter for Gambero Rossos produkter.
Aase E. Jacobsen
04 April 2001 - 11:18

Mange kjenner nok allerede til navnet Gambero Rosso, forlaget og organisasjonen bak bl.a. Italian Wine-bøkene og det internasjonale mat/vin/reise-magasinet Gambero Rosso - Wine Travel Food.

For ordens skyld
Gambero Rosso er Italias største talerør ut mot en verden full av ignoranter. Dvs den delen av verden som trenger å bli minnet på hvor tilbakelent og kvalitetsmessig på topp Italia er som reisemål, som vinproduserende land og som et kulinarisk Mekka.

Dette manifesteres gjennom deres forskjellige publikasjoner, samt gjennom Gambero Rossos søster-organisasjon Slow Food-Bevegelsen.

For å gjøre historien kort var nok nok for en liten flokk Italienske Gourmanter da McDonalds åpnet ved Spansketrappen i Roma. Da ble det umiddelbart samling på en restaurant ved navn Gambero Rosso - og all mat ble forlangt tilberedt og servert så sakte og omtenksomt som mulig - i direkte opposisjon til Fast Food-konseptet som da ble etablert i Den Evige Stad. Og så begynte Cannelonien å rulle...

I dag utgis magasinet Gambero Rosso Wine Travel Food på fire språk i over 20 land, og i over en million eksemplarer.

Bladet er en praktutgivelse med samme layout og størrelse som de (mindre kjente) bladene Wine Spectator og Decanter - og befriende fritt for alt annet enn italienske vinmakere, gourmander, restauranter. Gambero Rosso er fortsatt nært knyttet til Slow Food-bevegelsen.

Gambero Rosso Wine Travel Food  på engelsk kommer ut hvert kvartal.
Selges pr i dag også på Tanum Karl Johan, Byporten & Gardermoen - samt via Gaia Wine & Spirits.
For Slow Food-medlemmer: 49,- pr magasin.

Gambero Rosso-magasinet  på italiensk kommer ut hver måned. I salg nå - kun via Gaia Wine & Spirits.
For Slow Food medlemmer 49,-.

Gambero Rosso Italian Wine 2001 - boken er Italias aller, aller beste vinguide, hvor Tre Bicchieri (3 Glass) er årets clue. Selges fra ca 01/05-2001 via samme kanaler.
For Slow Food-medlemmer 170,- per bok.

Gambero Rosso Guide to Rome - utgitt i forkant av Jubileumsåret 2000 for å vise hvor man skal spise godt og dyrt, godt og billig, drikke godt og dyrt, drikke godt og billig, bo godt og dyrt, godt og billig, osv i Roma. Den inkluderer en oppdatert oversikt over de beste Restauranter, Trattoriaer, Pizzeriaer, Vinbarer, Snacks-selgere, Vinbutikker, Gourmetforhandlere, Fiskehandlere, Hoteller osv osv osv... Alt et vinøst og gastronomisk hjerte måtte begjære av informasjon om Roma.
Selges fra ca 01/05-2001 via samme kanaler.
For Slow Food-medlemmer 99,- per bok.

(Postens avgifter og ekspedisjonsgebyr er ikke inkludert).

Cordiali Saluti!
Lars G. J. Helliesen
Gaia Wine & Spirits
Tel. 23292980
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her