Går mørkere tider i møte

Godt voksne, bereiste og smaksbevisste mennesker foretrekker en noe mørkere kaffesmak. Det viser en spørreundersøkelse som MMI har gjennomført for Kaffehuset Friele i forbindelse med lansering av den nye kaffen; Café Noir.
Redaksjonen
14 Juni 2002 - 01:02

Godt voksne, bereiste og smaksbevisste mennesker foretrekker en noe mørkere kaffesmak. Det viser en spørreundersøkelse som MMI har gjennomført for Kaffehuset Friele i forbindelse med lansering av den nye kaffen; Café Noir.

Undersøkelsen viste videre at
- Mørkbrent kaffe ser ut til å dekke et økt behov hos kundene.
- Erkjennelse av at kaffe faktisk smaker forskjellig er økende blant publikum.
- Underliggende kaffetrender, utenlandsreiser og kostnaden på espressomaskiner blir oppgitt som årsaker til at mørkbrent kaffe vil bli tatt godt i mot som en del av Friele-sortimentet.
- Flere oppga også at denne varianten har gode muligheter til å bli en fast hverdagskaffe i tillegg til sine gode evner som selskapskaffe.
MMI-undersøkelsen ble gjennomført november 2001 ved hjelp av fokusgrupper.

Café Noir er en mørkbrent filtermalt kaffe, og er beregnet på alle som ønsker en god og kraftig kopp kaffe. Kaffen kan tilberedes på vanlig kaffetrakter.

Café Noir er en eksklusiv kaffeblanding sammensatt av utvalgte bønner fra Brasil, Columbia, Guatemala og Kenya. Kaffen er meget rik på aroma, har god fylde og en velbalansert syrlighet. Den er mørkbrent for å få et kontinentalt preg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her