Går som en kule

Etter at Hellstrøm ryddet opp har omsetningen ved Oldemors Karjol på Jevnaker gått i været.
Redaksjonen
23 Februar 2009 - 17:00

Nå skal de ansette en ekstra kokk.
 
Før Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm besøkte Oldemors Karjol for å rydde opp, slet innehaver Kaja Knoph Østlie med å få hjulene til å gå rundt. Stedet ble nærmest drevet på dugnad.
 
Hellstrøm kom inn og gjorde noen grep. Ga tips om menyen og ga innehaveren inspirasjon til å satse videre. Det viktigste som skjedde var imidlertid at restauranten ble lagt merke til. Folk begynte å besøke stedet i langt større antall enn før.
 
Pluss 1000 prosent
Desember måned var 1000 prosent høyere omsetningsmessig enn desember året før. Både november og desember var formidable måneder. Januar tyder heller ikke på noen finanskrise.
 
- Det har rett og slett gått over all forventning, sier Knoph Østlie til Hadeland.net.
 
Lokale råvarer
Noe av konseptet med Oldemors Karjol er at det skal være god, hjemmelaget mat laget med lokale råvarer. Restauranten har knyttet til seg mange lokale produsenter. Blant annet Hadeland Viltslakteri i Jevnaker.
 
Pølser og biff
- Råvarene er veldig viktig for oss. Og alt skal være laget fra bunnen av. Vi har også fulgt rådene fra Hellstrøm om å sette pølser og biff på menyen, selv om hamburgeren fortsatt mangler, sier Knoph Østlie.
 
På det beste før Hellstrøm ryddet opp, hadde Oldemors karjol rundt 20 gjester på en søndag. Nå er rekorden 257.
 
- Vi tenker på å utvide med catering. I så fall ligger det vel an til at vi må utvide litt. For å få mer plass på kjøkkenet. Men det ligger nok fortsatt litt fram i tid, sier restauranteieren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her