Gastronomisk avtale med Frankrike

Norsk lam og laks står på menyen når Bocuse d'Or Europe går av stabelen i kulturhovedstaden Stavanger 1. og 2. juli.
Redaksjonen
28 Januar 2008 - 15:00

Norge, ved fire departementer, ser med stor entusiasme på mulighetene et slikt arrangement vil utløse. Innovasjon Norge har derfor på vegne av departementene inngått samarbeidsavtale med Bocuse d'Or om arrangementet.
 
21 år
Kokkekonkurransen Bocuse d'Or ble etablert i 1987 av kokkeguruen Paul Bocuse.
 
Konkurransen har de siste årene samlet kokker, pressefolk og matinteresserte mennesker fra hele verden.
 
Hele fire ganger har Norge blitt valgt ut som offisiell sjømatleverandør til Bocuse d'Or
 
Nå har Lyon, den franske gastronomiens vugge, kastet sine øyne på Norge, når de nå for aller første gang skal arrangere Bocuse d'Or Europe.
 
Fantastisk
- Dette er en fantastisk håndsrekning fra Frankrike og gir uante muligheter til å profilere Norge på mange nivåer, sier direktør Inger Solberg i Innovasjon Norge.
 
- For myndighetene og Innovasjon Norge er det svært viktig at dette blir et arrangement for hele mat- og reiselivsnæringen i Norge, sier hun.
 
Nyskapende
- Bocuse d`Or Europe gir oss mulighet til å styrke Norges omdømme som en nyskapende nasjon innenfor matproduksjon og matopplevelser, fortsetter Solberg.
Vitaminsprøyte
- Vi skal få fram vår unike råvarekvalitet, lokalmatproduksjon, gastronomi og naturgitte forutsetninger for fantastiske reiselivsopplevelser. Arrangementet vil også være en vitaminsprøyte for næringsutøverne i oppdrettsnæring og sauenæring like mye som for norske kokker.
 
Samarbeidsavtalen skal legge grunnlaget for den best mulige gjennomføring av kokkekonkurransen. De mest sentrale aktørene innen landbruks-, sjømat- og reiselivsnæringen og det offisielle Norge deltar i planleggingen og gjennomføringen av arrangementet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her