Gastronomisk avtale med Frankrike

Norsk lam og laks står på menyen når Bocuse d'Or Europe går av stabelen i kulturhovedstaden Stavanger 1. og 2. juli.

Norge, ved fire departementer, ser med stor entusiasme på mulighetene et slikt arrangement vil utløse. Innovasjon Norge har derfor på vegne av departementene inngått samarbeidsavtale med Bocuse d'Or om arrangementet.
 
21 år
Kokkekonkurransen Bocuse d'Or ble etablert i 1987 av kokkeguruen Paul Bocuse.
 
Konkurransen har de siste årene samlet kokker, pressefolk og matinteresserte mennesker fra hele verden.
 
Hele fire ganger har Norge blitt valgt ut som offisiell sjømatleverandør til Bocuse d'Or
 
Nå har Lyon, den franske gastronomiens vugge, kastet sine øyne på Norge, når de nå for aller første gang skal arrangere Bocuse d'Or Europe.
 
Fantastisk
- Dette er en fantastisk håndsrekning fra Frankrike og gir uante muligheter til å profilere Norge på mange nivåer, sier direktør Inger Solberg i Innovasjon Norge.
 
- For myndighetene og Innovasjon Norge er det svært viktig at dette blir et arrangement for hele mat- og reiselivsnæringen i Norge, sier hun.
 
Nyskapende
- Bocuse d`Or Europe gir oss mulighet til å styrke Norges omdømme som en nyskapende nasjon innenfor matproduksjon og matopplevelser, fortsetter Solberg.
Vitaminsprøyte
- Vi skal få fram vår unike råvarekvalitet, lokalmatproduksjon, gastronomi og naturgitte forutsetninger for fantastiske reiselivsopplevelser. Arrangementet vil også være en vitaminsprøyte for næringsutøverne i oppdrettsnæring og sauenæring like mye som for norske kokker.
 
Samarbeidsavtalen skal legge grunnlaget for den best mulige gjennomføring av kokkekonkurransen. De mest sentrale aktørene innen landbruks-, sjømat- og reiselivsnæringen og det offisielle Norge deltar i planleggingen og gjennomføringen av arrangementet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen