Gastronomisk universitetsgrad

Universitetet for de gastronomiske vitenskaper er et faktum, selvsagt i SlowFood-ånd og da like selvsagt med basis i Italia. Foreleserne kommer fra praktisk talt hele verden, alt fra forskere til produsenter. Søknadsfrist er 31. januar 2004, og studiestar
Aase E. Jacobsen
20 Oktober 2003 - 10:20

Undervisningen i dette treårige studiet hvis formål er å gi forståelse og kunnskap om mat- og drikkekulturer fra samtlige verdensdeler, om enn med hovedfokus på den italienske, foregår på det fantastiske Universitetet i Pollenzo (Cuneo, Piemonte) og på det like imponerende Universitetet i Colorno (Parma, Emilia-Romagna) - begge to av de viktigste italienske kulinariske sentra.

Universitetet er en privat stiftelse som finansieres via SlowFood samt de regionale myndighetene i Emilia-Romagna og Piemonte. Foreleserne kommer fra praktisk talt hele verden, alt fra forskere til produsenter. Og den tematiske bredden for studiet er enorm. Selv om det teoretiske får stor plass, er også praktiske øvelser en viktig del. Årlig studieavgift er 19.000 euro som inkluderer så vel alle kostnader relatert til undervisningen som kost og losji. Antall studenter pr år er maks. 60. Søknadsfrist er 31. januar 2004, og studiestart er oktober 2004.

Det finnes også et toårig påbyggingsstudie for spesialisering innen kommunikasjon (blant annet journalistikk) og ledelse (for næringsmiddelindustrien). I tillegg tilbys kortere kurs. På et senere tidspunkt vil et studie for den nye generasjon av bønder, agroøkologi, presenteres. Alle detaljer finnes her: www.unisg.it eller ved å henvende seg til: info@unisg.it.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her