Gavin vant akevitt-saken

Full seier for Oslofjord-akevitten. Lilleputt-produsenten Gavin vant over akevitt-kjempen Arcus Produkter i den første dragkampen om akevitt-varemerker i Norge. Oslo Namsrett ga ikke Arcus Produkter medhold i sin begjæring om full stopp i markedsføring og
Redaksjonen
24 November 2000 - 01:00

-Vår nye og meget elegante Oslofjord-etikett med et gammelt kart over Oslofjorden gikk til trykkeriet i dag, sier en fornøyd direktør Arve Røys Stranden i Gavin, som håper at den nye Oslofjord-akevitten er tilgjengelig på Vinmonopolet i løpet av ca. 14 dager.

-Gavin har ikke forsøkt å etterligne Arcus Produkters varemerke "Gammel Reserve", uttalte etikett-designer Inger Nergaard i retten. -Med storparten av salget gjennom Vinmonopolet og noe til svært erkebevisste restaurant-kunder, er det umulig å forveksle Oslofjord Aquavit med Gammel Reserve, fremholdt Gavins advokat Tore E. Brath i sin prosedyre.

Retten slår i sin kjennelse fast at Arcus Produkter ikke har lidd vesentlig skade eller ulempe, og at Arcus ikke kunne påvise noe økonomisk tap. -Vi var svært forundret over den skarpe reaksjonen fra Arcus Produkter og er lettet over å kunne fortsette vår akevitt-utvikling med 1-2 nye akevitter neste år uten å ha trusselen om dyre og unødvendige tvangsforføyninger på nakken, sier Stranden, som håper at regjeringen vil gi ham tillatelse til å produsere akevitten i Norge.

Retten ga i sin kjennelse et kraftig spark til advokatfirmaet BAHRs regningpå 50.000 kroner. - Denne oppgave er så vidt høy i forhold til det arbeid som fremstår som nødvendig for å få saken betryggende utført, at det er grunn til å gjøre saksøker oppmerksom på adgangen til å be om at prosessfullmektigens godtgjørelse blir fastsatt av retten, heter det i kjennelsen fra Oslo Namsrett.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her