Gavin vant akevitt-saken

Full seier for Oslofjord-akevitten. Lilleputt-produsenten Gavin vant over akevitt-kjempen Arcus Produkter i den første dragkampen om akevitt-varemerker i Norge. Oslo Namsrett ga ikke Arcus Produkter medhold i sin begjæring om full stopp i markedsføring og
Redaksjonen
24 November 2000 - 01:00

-Vår nye og meget elegante Oslofjord-etikett med et gammelt kart over Oslofjorden gikk til trykkeriet i dag, sier en fornøyd direktør Arve Røys Stranden i Gavin, som håper at den nye Oslofjord-akevitten er tilgjengelig på Vinmonopolet i løpet av ca. 14 dager.

-Gavin har ikke forsøkt å etterligne Arcus Produkters varemerke "Gammel Reserve", uttalte etikett-designer Inger Nergaard i retten. -Med storparten av salget gjennom Vinmonopolet og noe til svært erkebevisste restaurant-kunder, er det umulig å forveksle Oslofjord Aquavit med Gammel Reserve, fremholdt Gavins advokat Tore E. Brath i sin prosedyre.

Retten slår i sin kjennelse fast at Arcus Produkter ikke har lidd vesentlig skade eller ulempe, og at Arcus ikke kunne påvise noe økonomisk tap. -Vi var svært forundret over den skarpe reaksjonen fra Arcus Produkter og er lettet over å kunne fortsette vår akevitt-utvikling med 1-2 nye akevitter neste år uten å ha trusselen om dyre og unødvendige tvangsforføyninger på nakken, sier Stranden, som håper at regjeringen vil gi ham tillatelse til å produsere akevitten i Norge.

Retten ga i sin kjennelse et kraftig spark til advokatfirmaet BAHRs regningpå 50.000 kroner. - Denne oppgave er så vidt høy i forhold til det arbeid som fremstår som nødvendig for å få saken betryggende utført, at det er grunn til å gjøre saksøker oppmerksom på adgangen til å be om at prosessfullmektigens godtgjørelse blir fastsatt av retten, heter det i kjennelsen fra Oslo Namsrett.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her