Gavin vant akevitt-saken

Full seier for Oslofjord-akevitten. Lilleputt-produsenten Gavin vant over akevitt-kjempen Arcus Produkter i den første dragkampen om akevitt-varemerker i Norge. Oslo Namsrett ga ikke Arcus Produkter medhold i sin begjæring om full stopp i markedsføring og
Redaksjonen
24 November 2000 - 01:00

-Vår nye og meget elegante Oslofjord-etikett med et gammelt kart over Oslofjorden gikk til trykkeriet i dag, sier en fornøyd direktør Arve Røys Stranden i Gavin, som håper at den nye Oslofjord-akevitten er tilgjengelig på Vinmonopolet i løpet av ca. 14 dager.

-Gavin har ikke forsøkt å etterligne Arcus Produkters varemerke "Gammel Reserve", uttalte etikett-designer Inger Nergaard i retten. -Med storparten av salget gjennom Vinmonopolet og noe til svært erkebevisste restaurant-kunder, er det umulig å forveksle Oslofjord Aquavit med Gammel Reserve, fremholdt Gavins advokat Tore E. Brath i sin prosedyre.

Retten slår i sin kjennelse fast at Arcus Produkter ikke har lidd vesentlig skade eller ulempe, og at Arcus ikke kunne påvise noe økonomisk tap. -Vi var svært forundret over den skarpe reaksjonen fra Arcus Produkter og er lettet over å kunne fortsette vår akevitt-utvikling med 1-2 nye akevitter neste år uten å ha trusselen om dyre og unødvendige tvangsforføyninger på nakken, sier Stranden, som håper at regjeringen vil gi ham tillatelse til å produsere akevitten i Norge.

Retten ga i sin kjennelse et kraftig spark til advokatfirmaet BAHRs regningpå 50.000 kroner. - Denne oppgave er så vidt høy i forhold til det arbeid som fremstår som nødvendig for å få saken betryggende utført, at det er grunn til å gjøre saksøker oppmerksom på adgangen til å be om at prosessfullmektigens godtgjørelse blir fastsatt av retten, heter det i kjennelsen fra Oslo Namsrett.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden, daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her