Gavin vant akevitt-saken

Full seier for Oslofjord-akevitten. Lilleputt-produsenten Gavin vant over akevitt-kjempen Arcus Produkter i den første dragkampen om akevitt-varemerker i Norge. Oslo Namsrett ga ikke Arcus Produkter medhold i sin begjæring om full stopp i markedsføring og salg av Gavins Oslofjord-akevitt på grunn av plagiat av Gammel Reserve. Retten tilkjente Gavin fulle saksomkostninger.

-Vår nye og meget elegante Oslofjord-etikett med et gammelt kart over Oslofjorden gikk til trykkeriet i dag, sier en fornøyd direktør Arve Røys Stranden i Gavin , som håper at den nye Oslofjord-akevitten er tilgjengelig på Vinmonopolet i løpet av ca. 14 dager.

-Gavin har ikke forsøkt å etterligne Arcus Produkters varemerke "Gammel Reserve", uttalte etikett-designer Inger Nergaard i retten. -Med storparten av salget gjennom Vinmonopolet og noe til svært erkebevisste restaurant-kunder, er det umulig å forveksle Oslofjord Aquavit med Gammel Reserve, fremholdt Gavins advokat Tore E. Brath i sin prosedyre.

Retten slår i sin kjennelse fast at Arcus Produkter ikke har lidd vesentlig skade eller ulempe, og at Arcus ikke kunne påvise noe økonomisk tap. -Vi var svært forundret over den skarpe reaksjonen fra Arcus Produkter og er lettet over å kunne fortsette vår akevitt-utvikling med 1-2 nye akevitter neste år uten å ha trusselen om dyre og unødvendige tvangsforføyninger på nakken, sier Stranden, som håper at regjeringen vil gi ham tillatelse til å produsere akevitten i Norge.

Retten ga i sin kjennelse et kraftig spark til advokatfirmaet BAHRs regningpå 50.000 kroner. - Denne oppgave er så vidt høy i forhold til det arbeid som fremstår som nødvendig for å få saken betryggende utført, at det er grunn til å gjøre saksøker oppmerksom på adgangen til å be om at prosessfullmektigens godtgjørelse blir fastsatt av retten, heter det i kjennelsen fra Oslo Namsrett.

Kontaktperson: Arve Røys Stranden , daglig leder Gavin as

Tel 22 59 07 60
Mob 90 76 24 50
Fax 22 59 07 51

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen